Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

mini Monitorki do komputera

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez westaudio
    P.S. gdzie można kupić http://www.loudspeakersho...osCsid=2bf9abbd to i to http://www.loudspeakersho...osCsid=2bf9abbd taniej czy tutaj jest tanio bo kupiłem 4szt. tutaj http://www.nowyelektronik...e=opis&nr=63944 a potrzebowałbym jeszcze 4szt. i łączówki maskownicy i chciałbym to za jedną wysyłką bo na te paczki to majątek już poszedł
    www.polink.com.pl

Skomentuj

Impedancja zależy od czestotliwości, więc cieżko to wyliczyć, ale kilka postów wyżej kolega dobrze radzi. Zreszta z doświadczenia wiem, że rezystancja jest nieco mniejsza niż impedancja znam. głośnika.

Skomentuj

Znowu ja :P od strony sprzętowej już wszystko praktycznie ustalone więc obkupywał będę się w
        Całkiem niedawno w celach edukacyjnych wykonałem podobny zestaw jaki ty planowałeś na początku. Czyli ARV 104-04 i ARN 116-60 (robiłem jeszcze testy na ARN 100-10).

Jakoś nie przyszło mi do głowy, zastosować mniejszych wysokotonówek i wyszło mi takie koromysło.

Obudowa BR 4.5l. W Moim projekcie olałem zwrotnice pasywną i zrobiłem sobie aktywną. Jako wzmacniacz zastosowałem 2 kostki TDA1554Q (po jednej na głośnik). TDA1554Q ma banalną aplikację i nie wymaga zasilania symetrycznego. Przy 4ohm i 14.4V daje około 20W. Dla ARNa wystarczająco dużo.

Na czas testów zrobiłem podział na 3100Hz 12db/okt. Ale że jeszcze nie zbudowałem JIGa to nie mam pojęcia czy to ma ręce i nogi.. brzmi dobrze, ale na "ucho" całość nie gra optymalnie.

Ciekaw jestem jak rozwinie się Twój projekt.

Skomentuj

Nom sam jestem ciekaw co tu bedzie sie dzialo;p kostek mam tyle ze nie do ogarniecia tym bardziej że najpierw musze skończyć drugi projekt...

Polink widze zdziera hehe gniazda wkrecane => nakretki rampa i śruby w ładnych cenach hehe chyba zaczne tym handlować sobie:P ale widze maja niklowane termianle sadze iz moga fajnie pasować do mojego zebrano więc się skusze szkoda ze juz kupiłem komplet na dwie kolumny złotych ale może ktoś odkupi...

[ Dodano: 2009-07-12, 13:51 ]
          Panowie ten temat na liscie jest wyżej to też tutaj zapytam:P Szlif pod butapren jakim papierkiem? nakładać pedzlem czy szpachelka? a zreszta odnosnie klejenia jeszcze doczytam ale szlif możecie napisać:)

Skomentuj

Pozwolicie że się podepnę pod temat. Też wpadłem na pomysł zrobienia monitorków do kompa. Wcześniej miałem podłogowe stxy, tesle i visatony i stwierdziłem że nie ma sensu trzymać takich dużych kolumn w 12 m kw. Widzę że proponujecie tutaj ARN 116 i ARVkę. A jakby zastosować jakiegoś szerokopasmowego? Monitory chciałbym zawiesić na ścianie tak żeby nie zajmowały cennego miejsca. Nie chciałbym też żeby obudowa była za duża. Tak max do 10 L.

Skomentuj

Szlif pod butapren jakim papierkiem?
              ja jade nie drobniejszym niz 80
              nakładać pedzlem czy szpachelka?
              pedzel
              kleisz tak samo jak momentem

Skomentuj

Zamieszczone przez pascal
                Panowie ten temat na liscie jest wyżej to też tutaj zapytam:P Szlif pod butapren jakim papierkiem? nakładać pedzlem czy szpachelka? a zreszta odnosnie klejenia jeszcze doczytam ale szlif możecie napisać:)
                Ja nakładam 50 na szlifierkę oscylacyjną. Więcej jak 100 nie ma sensu nawet zaczynać pracy, bo będzie się szybko zapychał.

Ja "moment" nakładam pędzlem. Nie mam tylko pojęcia jakim rozpuszczalnikiem taki pędzel później umyć :). Aceton niby zmywa moment, ale niezbyt dokładnie i powstają takie gluty podczas czyszczenia :).

Skomentuj

Zamieszczone przez pascal
                  Nie mam tylko pojęcia jakim rozpuszczalnikiem taki pędzel później umyć
                  normalnym nitro. nie domywa sie do konca ale przed kolejna praca mocze w rozpuszczalniku i znow jest miekki
                  tylko czasem nie rozcienczaj nim kleju :!:

Skomentuj

Czaruję...
                  X