Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
mini Monitorki do komputera
Collapse
X
-
Zamieszczone przez westaudioZnowu ja :P od strony sprzętowej już wszystko praktycznie ustalone więc obkupywał będę się w
Jakoś nie przyszło mi do głowy, zastosować mniejszych wysokotonówek i wyszło mi takie koromysło.
Obudowa BR 4.5l. W Moim projekcie olałem zwrotnice pasywną i zrobiłem sobie aktywną. Jako wzmacniacz zastosowałem 2 kostki TDA1554Q (po jednej na głośnik). TDA1554Q ma banalną aplikację i nie wymaga zasilania symetrycznego. Przy 4ohm i 14.4V daje około 20W. Dla ARNa wystarczająco dużo.
Na czas testów zrobiłem podział na 3100Hz 12db/okt. Ale że jeszcze nie zbudowałem JIGa to nie mam pojęcia czy to ma ręce i nogi.. brzmi dobrze, ale na "ucho" całość nie gra optymalnie.
Ciekaw jestem jak rozwinie się Twój projekt.
Skomentuj
-
Nom sam jestem ciekaw co tu bedzie sie dzialo;p kostek mam tyle ze nie do ogarniecia tym bardziej że najpierw musze skończyć drugi projekt...
Polink widze zdziera hehe gniazda wkrecane => nakretki rampa i śruby w ładnych cenach hehe chyba zaczne tym handlować sobie:P ale widze maja niklowane termianle sadze iz moga fajnie pasować do mojego zebrano więc się skusze szkoda ze juz kupiłem komplet na dwie kolumny złotych ale może ktoś odkupi...
[ Dodano: 2009-07-12, 13:51 ]
Panowie ten temat na liscie jest wyżej to też tutaj zapytam:P Szlif pod butapren jakim papierkiem? nakładać pedzlem czy szpachelka? a zreszta odnosnie klejenia jeszcze doczytam ale szlif możecie napisać:)
Skomentuj
-
Pozwolicie że się podepnę pod temat. Też wpadłem na pomysł zrobienia monitorków do kompa. Wcześniej miałem podłogowe stxy, tesle i visatony i stwierdziłem że nie ma sensu trzymać takich dużych kolumn w 12 m kw. Widzę że proponujecie tutaj ARN 116 i ARVkę. A jakby zastosować jakiegoś szerokopasmowego? Monitory chciałbym zawiesić na ścianie tak żeby nie zajmowały cennego miejsca. Nie chciałbym też żeby obudowa była za duża. Tak max do 10 L.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pascalPanowie ten temat na liscie jest wyżej to też tutaj zapytam:P Szlif pod butapren jakim papierkiem? nakładać pedzlem czy szpachelka? a zreszta odnosnie klejenia jeszcze doczytam ale szlif możecie napisać:)
Ja "moment" nakładam pędzlem. Nie mam tylko pojęcia jakim rozpuszczalnikiem taki pędzel później umyć :). Aceton niby zmywa moment, ale niezbyt dokładnie i powstają takie gluty podczas czyszczenia :).
Skomentuj
Skomentuj