Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pomoc przy projekcie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

pomoc przy projekcie

Witam. Chcę niedługo ( jak najszybciej ) zrobić kolumny podłogowe na STXach ( PJ + 14/150 SCX + 22/140 SCX) ale kompletnie nie mam pomysłu na obudowy. Codziennie od 2 tygodni przeglądam te fora diy audio i kompletnie nie mam pomysłu :/ , dlatego licze na Was, że mi pomożecie :). Możliwości mam w miare spore, ale bez szaleństw typu klony Focala itp . Ma to być ładne, zgrabne . Liczę na Was forumowicze :) .Pozdrawiam i z góry dziękuje.

Bezsensu.

Skomentuj

czarekp9, jak chcesz to mam gotowe do sprzedania, są w dziale ogłoszeń :wink: sorki za oftopic... A odnośnie Twojego pytania to jeśli ma być ładnie i tanio to jedynie proste obudowy pokryte jakimś ładnym fornirem, ewentualnie pochylone do tyłu...

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek
        ewentualnie pochylone do tyłu...
        musialby wtedy uwzglednic to w zwrotnicy czyli zmodyfikowac ja..

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
          kurczę widzę że muszę się jeszcze dużo nauczyć :neutral: Przepraszam autora za wprowadzenie w błąd :roll:

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
            Bez przesady! Nic nie zrzeba modyfikowac bo gdyby tak bylo to kazda zmiana polozenia glowy sluchacza wiazalaby sie z modyfikacja zwrotnicy. Zwrotnica powinna zapawniac jak najszerszy kat odsluchu zeby sluchajacy mogl wiedzec jak kolumny sluchac zeby uzyskac odpowiedni efekt.

Skomentuj

tak samo mysle i czesto omijam ta kwestie, napisalem jak jest w teorii na budowie zwrotek na podstawie pomiarow sie nie znam, wiec trzeba radzic sobie inaczej :lol:

Skomentuj

dlatego moje kolumny sa pochylone i nic nie zmienialem - poprostu maja grac prosto we mnie :P wiec bedzie tak samo jakbym siedzial na osi...

czarekp9, moze cos a'la avalony? dodasz proste sciecia i po problemie

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                  dlatego moje kolumny sa pochylone i nic nie zmienialem
                  ktore? nic sie nie chwalisz ostatnio :mrgreen:

Skomentuj

spokojnie, kolumny sa juz gotowe. ale ze ze mnie kiepski fotograf to chcialem je dac koledze na sesje. tylko ze musze poczekac az skoncza sie matury - czyli juz niedlugo

Skomentuj

Paweł S. - to może pokaż jakieś nawet cienkie foto, może mnie zainspiruje do mojego projektu

Skomentuj

czarekp9, jakbym pokazal je te 2 lata temu kiedy zaczynalem budowe to moze byloby to cos innego... ale teraz to juz zadna rewelacja

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                          ale ze ze mnie kiepski fotograf to chcialem je dac koledze na sesje
                          dolphin123 jest mistrzem fotografi, mysle ze on zrobilby bardzo profesjonalne zdjecia :twisted:

Skomentuj

tomq88, a zawieziesz moje kolumny do gdanska? jak mam kolege blisko :P
                            jeszcze pare dni i beda fotki

Skomentuj

Zamieszczone przez tomq88
                              dolphin123 jest mistrzem fotografi, mysle ze on zrobilby bardzo profesjonalne zdjecia :twisted:
                              bez przesady.... :wink: dopiero wchodze w fotografie i uczylem sie na fuji s-5600.. Teraz czekam az opadnie cena troszke canona 500d ktory niedawno wyszedl i zdjecia beda calkiem inne :wink: Jesli chodzi o fotografie to raczej duzo wieksza wiedze maja dj_zibi i eshO, no i maja juz lustro.. Mnie moj aparacik niestety juz nie bawi

Skomentuj

Nie na temat...
                                skoro juz ciagniemy temat - kolegi stronka. sami ocencie czy sie zna czy nie
                                http://www.gruszczynski.ovh.org/

Skomentuj

tak, ale ma aparacik i studio wiec troche inny poziom.. a zibi i esho maja aparaciki i strzelaja fotki jak idzie

Skomentuj

wracając do tematu. Może macie jeszcze jakieś propozycje ciekawych projektów obódów? Myślałem nad projektem Eroico http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=12680 ale nie wiem czy te stxy będą pasowac do tych obówow. Wyglądało to by troszke inaczej, bo chciałbym ofornirowac boki i przód na czarny fortepianowy zamiast tego srebrnego, jednak dalej szukam jakiś innych pomysłów, pomóżcie bo to opóźnia moje prace, tak to już bym zaczął robić.

[ Dodano: 2009-05-13, 10:39 ]
                                    i jeszcze wdzięczny bym był za podanie jakiś ciekawych stron z kompletnymi projektami diy oprócz elektrody Z góry dziękuje!!

Skomentuj

Mówisz i masz http://www.troelsgravesen.dk/ekta_bjoern.htm

Skomentuj

oo tak, to jest to czego potrzebowałem chyba takie zrobie, zakochałem się ;D wielkie dzięki!!

Skomentuj

Czaruję...
                                        X