Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer na estradówkach?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer na estradówkach?

Witam Serdecznie!! :wink:

Mam w domu 2 głośniki estradowe, po 30 cm srednicy i mocy 30 W w rms kazdy. Pochodzą one z bardzo starej paczki gitarowej, jednak jak na takie starocie grają czysto, bez zadnych szmerów.

I nurtuje mnie pytanie czy dalo by rade zrobic z tego subwoofer...? Tzn wypowiedzcie sie czy to ma jakikolwiek sens, i spełni jakoś swoje zadanie. Subwoofer ten miałby służyć do słuchania muzyki: rock, reggae, pop; oraz przy ogladaniu filmów.

Wiem, że rozsądniej byłoby zbudowac suba z jakiegoś niskotonowego przetfornika, jednak budżet studenta nie jest zbyt wygórowany. :roll:

Dziękuję za wszelkie odpowiedzi.

Pozdrawiam Wojciech. :mrgreen:

Ta a my jestesmy wrozkami i wiemy jakie masz glosniki....
    Napisz firme i model.. itp...

Skomentuj

Z tym moze byc problem, bo to stare glosniki i raczej nie pisze na nich jaka to firma, jednak sprawdze i napisze tutaj jak tylko bede w domu i obejrze tzn w poniedzialek.

Skomentuj

rudylol, jesli te glosniczki maja po 30W to pewnie jakies lekkie szerokopasmowki do piecyka czy cos. Bas z tego bedzie ale nie subwoofer. lepiej zainwestowac w jeden glosnik dedykowany pod suba

Skomentuj

moze to GDS 30/30 :)

Skomentuj

jak to faktycznie GDS 30/30 to odpusc sobie - basu z tego nie ma, bo to szerokopasmowka grajaca calkiem niezlym srodkiem. jakbys dorzucil jakas tubke do tego to moglbys zrobic glosna, szerokopasmowa konstrukcje.

Skomentuj

Wróciłem do domu i okazało się ze nieźle namieszalem odnosnie tych glośników.

Posiadam nie tak jak wczesniej napisalem dwa glosniki 30 watowe, a dwa głośniki RFT L3060 PB --> patrz foto :wink:

Proszę o jakies propozycje, czy po dorzuceniu do tego jakiegoś gwizdka jest szansa ze zagra to w miare przyzwoicie..? Co proponujecie ??

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.

Problemem moze jednak byc obliczenie obudowy, bo nie moge w sieci znaleść charakterystyki tych glosnikow... :/ Gdyby ktoś posiadał jakieś info odnosnie tych glosników to bardzo prosze o pomoc.

Pozdrawiam Wojciech :mrgreen:

Skomentuj

http://www.german-vintage-loudspeake...ig-magnets.htm

Te głośniki będą wyśmienite do OB i lampiaka. Sprzedaj mi je

Charek nie będzie, bo to wiekowe głośniki. Polecam stronkę o głośnikach RFT:
                http://www.german-vintage-loudspeake...d.18/rft-a.htm

Subwoofer z tego? zapomnij.

Skomentuj

Te glosniki wytrzymuja okolo 12W mocy wg naklejki wiec sam sobie odpowiedz :P

Skomentuj

Czaruję...
                  X