Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

3-way na Tonsilach

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S.
    juz tez mniej sie tego robi bo ceny glosnikow nie sa az tak rewelacyjne jak byly wczesniej
    zobacz na AS ile marko3t mial zamowien na budy

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
      a ja po raz kolejny przyczepie sie do nazewnictwa
      od kiedy GDN 20/80 jest kultowy? chyba raczej chodzilo o GDN 20/80/2? bo to zupelnie inne glosniki :P
      tak samo GDN 20/100 do basu wg mnie sie nie nadaje :P
      co innego GDN 20/100/3 .
      Wszystko to prawda :mrgreen: Chodziło mi o GDN 20/80/2 i GDN 20/100/3 Ach to nazewnictwo :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez mały661
        A czy to http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic467489.html zagra lepiej niż 2xARN150 i vifa dx25? Czy będzie więcej basu? Czy wysokie będą na tym samym poziomie? Czy może dać sobie z tym spokoj?
        To są kolumny przynajmniej dwie klasy wyżej. Obecnie sam takie składam

Wchodził bym w nie, bo warto zwłaszcza że tonisle idzie teraz taniej kupić.

http://www.allegro.pl/item632592145_...an_tonsil.html

Morele można wyrwać na ebayu za 320zł para z przesyłką. Więc nie ma tragedii

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound
          Morele można wyrwać na ebayu za 320zł para z przesyłką.
          a o ile dobrze pamietam to 280zl w QBA.pl
          przynajmniej tyle podawal michal k. jak mial u siebie zmieniac

Skomentuj

To jeszcze lepiej :) Ja swoje ze stanów z przesyłką już zapłaciłem za parę 132zł :lol: Druga para to już 250zł

Skomentuj

A czy tych Tonsili nie mógłby ktoś ożenić z jakąś Vifą albo Seasem?

Skomentuj

mały661, jest zwrotka z Seasem - tyle że trzeba by zdjąć tłumnik z seasa. Zobacz projekt mkula.

Skomentuj

Ale projekt mkula jest na jednym Tonsilu a ja bym chciał MTM.

Skomentuj

mały661, no to mówie - dwa 12ohmowe tonsile dadzą Ci i tak 6 ohm i bardzo podobną charke impedancji, tyle ze bedą 3db glosniejsze od wersji na jednym, za czym idzie zdjęcie tlumnika z seasa, juz rozumiesz?

Skomentuj

Acha no to już kapuję. Dzięki. Chyba skuszę się na coś takiego.

Skomentuj

Zachęcam bo na prawdę warto, po odsłuchach wiem, że nie będę zawiedziony.

Skomentuj

Zamieszczone przez mały661
                          A czy tych Tonsili nie mógłby ktoś ożenić z jakąś Vifą albo Seasem?
                          mały661, jest zwrotka z Seasem - tyle że trzeba by zdjąć tłumnik z seasa. Zobacz projekt mkula.
                          wiem że dla kogoś to głupie pytanie ale nie rozumem :roll:

Skomentuj

Chodzi o GDN 13/50/9. Tu jest link do projektu mkula

[ Dodano: 2009-05-28, 15:01 ]
                            http://mkul.ayz.pl/index.php?p=1_8_GDN13-50-9-27TBFC-G

[ Dodano: 2009-05-28, 17:37 ]
                            Żeby zmniejszyć tłumnienie Seasa wystarczy zmniejszyć rezystor Rp1 = 8,2Ω? Czy wywalić go całkiem? A jak zmniejszyć to o ile?

Skomentuj

Zamieszczone przez irek26,09
                              sorry za offtop ale o których tonsilach Wy mówicie?
                              ARN150 czy GDN13/50/9
                              a od kiedy ARN 150 to tonsil? :P

Skomentuj

mały661, ten tłumnik całkowicie trzeba usunąć. On przy okazji modelował charkę, więc można cyknąć do mkula, o ile znajdzie wolną chwile, żeby zrobił pomiar bez tego rezystorka - będzie wszystko wiadomo. Dwa Tonsile dadzą nam 89db czyli tyle ile kopułka.

Skomentuj

Czaruję...
                                X