Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowa Kolumn

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Budowa Kolumn

Witam jestem Tu Nowy i mam takie pytanie kto by mi pomógł dobrać głośniki do kolumn zamierzam zrobić trzy drożne o wymiarach 96*26*26 i sobie upatrzyłem głośniki z firmy stx następujące

2x GDN-22-200-4-SC
    Basik

GDM-14-150-8-SCX
    Sredni

GDWT 9/80.5F
    wysokie tony TONSIL
    lub
    GDWK-10-200-8-AKX

zwrotka STX
    Zwrotnica 3D-12

dodam że nie jestem audiofilem i mam budżet na głośniki 600zł
    kolumny będą spięte do PIONEER VSX 818 K w późniejszym czasie zamierzam zrobić reszte kolumn na tył i centralny dodam że pokój mój nie jest za duży bo ma wymiary 6m*6m i w sumie to bym wolał suba ale z tego że mam mały pokój to nie ma zbytnio miejsca na suba i wolał bym kolumny trzy drożne a co to zwrotnicy jak ta jest zła to proszę o inne propozycje dotyczy się też głośników Pozdrawiam całą załogę forum

http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=15084 Witam zrób to co proponuje Pawel S. i bedzie gitara :mrgreen: nie stosuj ,,uniwersalnej'' zwrotki bo tylko kase wydasz i choć audiofilem nie jesteś to i tak byś nie byl zadowolony. Ile Masz kaski na calość bo same zwrotki coś ok 130- 150 zł wyjdą.

Skomentuj

na całość mam 600zł(głośniki + zwrotnice)

Skomentuj

Troszkę malo a musi być 3 way możę coś takiego http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=15225 mam podobne i jestem zadowolony niedlugo je pokaże a te co w linku są na sprzedaż chyba za 550 to poniżej kosztów samych części myśle że warto.

Skomentuj

wolał bym bo w pokoju nie mam gdzie suba postawić 3 drożne kolumny najlepsze rozwiązanie

Skomentuj

A jakiej muzyki sluchasz??? i czego oczekujesz od takiego zestawu? Jeżeli pokój 24m2 jest maly to co powiesz na mój ok 17m2

Skomentuj

ja słucham różnej muzyki a dokładnie co wpadnie w ucho trochę filmów oglądam

Skomentuj

To w zupelności wystarczy 2 way ten co podalem ale jeżeli Chcialbyś 3way to Musisz dozbierać tak z 200 zeta to moglbyś zrealizować projekt z linku Musisz też wziąć pod uwagę moc wzmacniacza.

Skomentuj

ja słucham różnej muzyki a dokładnie co wpadnie w ucho trochę filmów oglądam
                  oczekuje od zestawu aby dobrze wszystko brzmiało

[ Dodano: 2009-05-17, 12:23 ]
                  ja wzmacniacz będę miał PIONEER VSX 818 K on ma 100w na kanał pewnie zrobie projekt ten trzy drożny bo mi się podoba

Skomentuj

Ja bym za bardzo nie wierzył w te 110 w tego wzmaka co posiadasz ja mam kenwooda 2* 70 i Yamahe 5* 70 I yamacha to tylko do oglądania filmów sie nadaje a nie do muzy możesz też popatrzeć w gotowych konstrukcjach najlepiej poszukaj taki projekt do ktorego jest zwrotka bo znią jestnajwięcej problemu z tego projektu napewno będziesz zadowolony tylko czy wzmak da rade. do filmow to ok ale na muzie może polec.

Skomentuj

w sumie to mi i te 70w(jak by miał rzeczywiście ) to wystarczyło bo mam mały pokój i to by starczyło a do tego mieszkam w bloku to głośno nie mogę zbytnio słuchać

Skomentuj

ok jak będziesz miał więcej kaski to coś wymyślimy bo koszt przetwornikow iczęści do zwrotek to ok 450 zl bez kosztow przesylki a trzeba jeszcze kupić płyty i inne pierdoły i jeszcze to wykończyć także dobrze się zastanow przemyśl to i zdecyduj czy będziesz to budował czy weźmiesz tego gotowca.

Skomentuj

myślę że zrobię ten project co proponuje Pawel S powinien ładnie zagrać w sumie to mam 770zł ale z 120zł pewnie płyta będzie kosztowała

Skomentuj

NIe wiem jak w Twoim mieście ale umnie dalbyś gora 45 zl za plyty. No i czekam na pierwsze efekty pracy pozdrawiam i życze powodzenie wrazie czego służe radą przy konstrukcji pisz na pw.

Skomentuj

33.99zł m2 oklejona 19.99zł m2 do oklejenia takie ceny są w nomi

Skomentuj

Ja mam za jakieś 14-15 laminowaną z docieciem ale i tak trzeba albo kupić fornir albo okleiną samo przylepną lepszy jest fornir trochę droższy ale warto no i jakiś lakier i bejce jak okleisz samo przylepną to musisz się przylożyc do szlifowania bo pod tą okleiną wszystko widać.

Skomentuj

mam takie pytanie czy kopułka do tego zestawu wyżej nie była by lepsza ??
                                  GDWK-10-250-8-AK

Skomentuj

Nie wiem bo jej nie słyszalem no i nie wiem czy jest zwrotka do tego ale ta pj jest sprawdzona i nie ma potrzeby jej zmieniać ja mam ta pj z gdn15-100 akx i spisuje się bardzo dobrze.

Skomentuj

Zamieszczone przez ziom309
                                      mam takie pytanie czy kopułka do tego zestawu wyżej nie była by lepsza ??
                                      GDWK-10-250-8-AK
                                      moze i lepsza. ale zmiana glosnika pociaga za soba zmiany w zwrotnicy a to dla poczatkujacych jest najwiekszy problem
                                      tak wiec zostaje PJ

ziom309, kupuj najtansza "gola" plyte wiorowa. z czasem jak kasa wpadnie to je wykonczysz. naprawde nie warto marnowac kasy na okleine samoprzylepna

Skomentuj

kiedys zbudowalem budzetowe monitorki na PJ i podrobce arna.. plyta wior, pomalowane walkiem z 2-3razy czarna farba i na koniec jedna warstwa lakierobejcy, zobacz jak to wyglada:
                                        http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic802513.html
                                        przy podlogowkach tez lakierobecjca polozona na fornir debowy

Skomentuj

Czaruję...
                                        X