Witam wszystkich audio maniaków
Mam następujący problem pare lat temu zbudowałem sobie kolumny 3 drożne na tonsilach i ogólnie jestem wmiarę zadowolony z dzwięku. Obecnie chcę je zrobić tak żeby zapierały dech w piersi jak na nie spojżę gdyż obecnie wygląd nie jest ich najmocniejszą stroną. Przejdzmy jednak do konkretów obecnie jak już wspomniałem garają w nich tonsile GDN 20/80/2, GDM 10/60/2 i GDWK 9/120/12F zwrotnica jakś gotowa 12 dB. Z jakości niskich tonów jestem nawet zadowolony i tego przetwornika nie chciałbym wymieniać ale chcę zmienić średnice i wysokie i tu jest moja prośba do was co byście mi doradzili o wysokich myślałem o jakimś wstęgowym jeżeli sądzicie że faktycznie lepiej grają niż kopułki ale nie wiem czy coś dostanę, aby się zmieścić w budżecie no i najważniejsza dla mnie tak przynajmniej mi się wydaje jest jakość dzwieku ze średniotonówek. Napędzam to wszystko Denon-em 1801 (KD) i oczywiście przy okazji zapytam czy jest ktoś na forum kto wykonałby mi zwrotnice bo te gotowe są uniwersalne i pewnie dużo na nich trace. Zapomniłbym o najważniejszym budżet jakim dysponuję to +- 600PLN na dwa przetworniki wysoki i średnie

Skomentuj