Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pomoc w wyborze głośników do 600 PLN ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

OK czyli kupuje to
    Zamieszczone przez takero
    s@jmon, stx 22scx + 14scx + PJ (oczywiście GDWK)
    i będę walczyć dalej

Jeszcze mam pytanie do tej zwrotnicy tz.robić ją samemu czy można u kogoś na forum zamówić ?

Skomentuj

Zamieszczone przez s@jmon
      Jeszcze mam pytanie do tej zwrotnicy tz.robić ją samemu czy można u kogoś na forum zamówić ?
      mozesz u mnie zamowic (to co widac na zdjeciu)
      szczegoly na PW lub GG

Skomentuj

Mam jeszcze jedno pytanie jakie byście doradzili głośniki do centrala i efektowych ? pewnie coś na STX-e ale co najlepiej sie na to nadaje jak już wspomniałem pokój mam duży 40m2 wiec za małe to raczej nie może być. Oczywiście żeby również można bezproblemowo zbudować zwrotnice.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
          http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=15198

czyli
          GDN 14 SCX + GDWK PJ

[/URL]
          Czyli w tym układzie mogę zastosować w centralnym dwa GDN-y podłączone do zwrotnicy czy tak jak podałeś w linku z jednego zrobić membranę bierną ?

PS. Pawel S. dziękuję za pomoc ;>

Skomentuj

membrana bierna
            jakbys chcial podlaczyc 2 GDNy to bys musial miec glosniki 4ohm lub nowa zwrotnice. a ze zwrotnicy nie zaprojektujesz oraz brak glosnikow 4ohm to musisz zastosowac membrane bierna

Skomentuj

Jesli to maja byc kolumienki 8 ohmowe to musi byc membrana bierna. Nie da sie podlaczyc dwoch 8 ohmowych 14stek stxa tak by wypadkowa dala 8 ohm

Skomentuj

Ta membrana bierna coś mi da wogóle czy tylko bedzie to jepiej wyglądać w centralnym tz wizualnie. Czy jednak zyskam na jakości dźwięku.

Skomentuj

ona dziala tak jak b-r

Skomentuj

Czaruję...
                  X