Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki glośnik do suba 48l

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki glośnik do suba 48l

Witam :) jestem w posiadaniu paczki do suba o wymiarach 40x40x40 cm. Litraż wewnętrzny to 48 litrów. Sub będzie grał przy dwóch kolumnach (3 drogi na STX SCX). Max. kwota jaką mogę wydać na głośnik to 150 zł, do tego suba w przyszłości dokupię jakąś końcówkę mocy bo posiadam wzmacniacz stereo :) proszę o pomoc

Szykaj SLS10 - czasem w cej cenie da się wyhaczyć.

Skomentuj

Oczywiście głośnik ma być nowy nie sądzę żeby udało mi się ten przetwornik wyhaczyć za tą kasę

Skomentuj

Zamieszczone przez niedzielan360
        Sub będzie grał przy dwóch kolumnach (3 drogi na STX SCX).
        masz 2x8" i malo ci? czym to zasilasz?
        przeciez do takich kolumn to pozadne 12" potrzeba :???:
        a tego nie kupisz za 150zl ;]

Skomentuj

http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb

Będziesz miał czym to zasilić? to min 400zł na panel.

Skomentuj

jak duzy masz pokoj? bo imho warto pokombinowac z akustyka w pokoju - czesto okazuje sie wtedy ze subwoofer jest zbedny. tym bardziej jesli twoje woofery to 8'

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound
              http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&vMenuItem=0&vSubPage=560&vItemDB =itemdb

Będziesz miał czym to zasilić? to min 400zł na panel.
              Jaki panel ? przecież to ma być sub pasywny ! Pokój malutki 16 m2 :) ale mam bude i chcę zrobić suba. Po prostu nie wiem jaki głośnik będzie pasował do tej paczki. Czym go będę zasilał to już nie wasz problem

Skomentuj

Jaki panel ? przecież to ma być sub pasywny !
                :lol:
                tak jak myslalem
                pewnie nawet nie masz czym zasilic kolumn i dlatego malo ci basu :P

Skomentuj

Pojechales ostro .. tak ze 20-30 lat temu bo to jeszcze przeszlo.

Zamieszczone przez Pawel S.
                  pewnie nawet nie masz czym zasilic kolumn i dlatego malo ci basu :P
                  Pewnie tak..

Skomentuj

niedzielan360, najpierw zastanów się czy masz pieniądze na panel do suba. Osobny wzmacniacz + filtr to podstawa. Bez tego nie ma szans to zagrać jak prawdziwy subwoofer.

Skomentuj

Przecież pisałem że nie mam nawet jeszcze kolumn to skąd mam wiedzieć jaki będzie basik :) na pewno wystarczający na mój pokój :) po prostu nie chce żeby się paka zmarnowała. Możliwe że ten sub będzie później na sprzedaż. Po prostu powiedzcie mi jaki głośnik będzie dobry do tego litrażu

[ Dodano: 2009-05-20, 08:54 ]
                      A sry nie pisałem że kolumn jeszcze nie mam :) ale już niedługo :) wzmacniacz to mam yamaha a720. Kolumy na pewno będą miały dość basu a suba zrobie i sprzedam może

Skomentuj

mam yamaha a720
                        Do takiego pokoju wystarczy

Możliwe że ten sub będzie później na sprzedaż.
                        Prawdopodobnie na tym stracisz. DIY nie da sie latwo sprzedac bo ludzie wola 100% markowe sprzety. Jesli koniecznie chcesz cos tam wsadzic wsadz STXa jak koledzy radzili.

Skomentuj

W mojej okolicy markowy czy nie byle tylko szkło latało i dlatego właśnie nie mam zamiaru ładować w to dużo kasy

Skomentuj

Przecież pisałem że nie mam nawet jeszcze kolumn
                            gdzie tak napisales?
                            jak nie masz kolumn to po co suba robisz?
                            zrob kolumny a zobaczysz ze sub jest zbedny! :P

Skomentuj

Ja wiem że sub będzie zbędny :) ale chce go zrobić bo mi się nudzi i mam pake ! Pomóżcie mi tylko wybrać przetwornik do niego i nic więcej

Skomentuj

no to przeciez dostales linka wczesniej

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                  no to przeciez dostales linka wczesniej
                                  I tylko tyle możecie mi zaproponować ? Liczyłem na większy wybór

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
                                    DIY nie da sie latwo sprzedac
                                    po prostu nie chce żeby się paka zmarnowała.
                                    A potem ludzie się dziwią czemu nie mogą sprzedać nawet dobrego DIY... Bo inni psują im opinie sprzedając kupska a nie sprzęt... Ale to tylko taki offtop... masz tam już otwór na głośnik? Jak tak to jakiej wielkości...

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław
                                      Zamieszczone przez n_omyzs
                                      DIY nie da sie latwo sprzedac
                                      po prostu nie chce żeby się paka zmarnowała.
                                      A potem ludzie się dziwią czemu nie mogą sprzedać nawet dobrego DIY... Bo inni psują im opinie sprzedając kupska a nie sprzęt... Ale to tylko taki offtop... masz tam już otwór na głośnik? Jak tak to jakiej wielkości...
                                      Bo większość ludzi zaspokoi byle co :) tylko na tym forum jest kilku audiofili którzy mają bzika na tym punkcie :) to że wy macie nadzwyczajne ucho to nie znaczy że wszyscy go mają mieć ! Dlatego prędzej sprzedam mojego suba niż waszego aktywnego taka prawda

Otworu na głośnik nie ma

Skomentuj

Bo większość ludzi zaspokoi byle co tylko na tym forum jest kilku audiofili którzy mają bzika na tym punkcie to że wy macie nadzwyczajne ucho to nie znaczy że wszyscy go mają mieć ! Dlatego prędzej sprzedam mojego suba niż waszego aktywnego taka prawda
                                        To po co się pytasz jaki głośnik, to w takim razie kup "byle co".
                                        Najwyraźniej pomyliłeś fora, powinieneś wejść na elektroda.pl. Może i sprzedasz ale za ile? kupisz głośnik za powiedźmy 100zł a sprzedasz za 15zł :grin:
                                        Tutaj większość ludzi słucha muzyki dla przyjemności a nie do hałasownia i dresiarstwa.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X