Witam. Mam dwa subwoofery na GDN 30/120/1 i chciałem kupić do nich jakiś dobry napęd. Może wy doradzicie mi co mam wybrać ? Końcówkę mocy czy wzmacniacz domowy. Suby będą grały w domu więc dużo mocy w nie nie będę pakował. A budżet to ~500zł.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wzmacniacz do subwooferów.
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Maciek M.Końcówkę mocy czy wzmacniacz domowy
Zamieszczone przez Maciek M.GDN 30/120/1
jak 8ohm to laczysz je rownolegle i kupujesz SUB300 od irka. cena wlasnie 500zl za panel 300W + "wieczysta" gwarancja (gwarancja jest formalnie na 2 lata ale jak jestes "geniuszem" i uda ci sie go uszkodzic to napewno irek naprawi)
jak 4ohm to kup 2x http://www.allegro.pl/item642806482_...zja_tanio.html
-
Maciek M. napisał/a
Końcówkę mocy czy wzmacniacz domowy
a wiesz wogole czym to sie rozni?
8ohm? czy udalo sie dorwac wersje 4ohm?
A jak mam ten panel zamontować ? W jednym subie czy też macie jakiś inny pomysł ?
A może wziąć te dwa panele Sub150 za 300zł ? I w wersji 140W przy 8Ω ? Wyjdzie drożej ale może to będzie praktyczniejsze ?
Skomentuj
-
Dzięki . Też wezmę SUB300. Do tej pory nikt nie potrafił mi doradzić (elektroda to jedna jedno wielkie...) i zamontuję to w osobnej skrzynce, co prawda w drewnianej ale to różnicy nie ma jakiejś kolosalnej. Z tyłu zostawię puste aby była lepsza cyrkulacja powietrza. I to nawet będzie lepiej dla mnie bo to sterowanie subwoofera jest trochę uciążliwe :/ za każdym razem gdy chciałbym przygłośnić musiałbym sięgać z tyłu subwoofera.
[ Dodano: 2009-05-31, 21:46 ]
A mówić Irkowi, aby zrobił mi standardowy panel do suba i to zamontować czy jakiś inny nie standardowy panel ? Np. pokrętła z przodu a z tyłu pozostałe wyjścia itd. ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Maciek M.(elektroda to jedna jedno wielkie...)
Zamieszczone przez Maciek M.sterowanie subwoofera jest trochę uciążliwe :/ za każdym razem gdy chciałbym przygłośnić musiałbym sięgać z tyłu subwoofera.
Zamieszczone przez Maciek M.A mówić Irkowi, aby zrobił mi standardowy panel do suba i to zamontować czy jakiś inny nie standardowy panel ? Np. pokrętła z przodu a z tyłu pozostałe wyjścia itd. ?
na rzyczenie sprzedaje to "luzem". wtedy moglbys to zamontowac jak chcesz.
jak masz odpowiednia wiedze, doswiadczenie i zdolnosci to mozesz tez cos sam wykonac.
Skomentuj
-
No ja wepnę sobie go do REC OUT we wzmacniaczu albo do wyjścia słuchawkowego. A jak wepnę do wyjścia słuchawkowego to jak będę chciał przygłośnić subwoofer to automatycznie będę przygłaśniał kolumny. A tego nie chce. A takie ustawianie na "styk" czyli kolumny i subwoofer to też trochę nie praktyczne bo jakbym chciał przygłośnić kolumny a subwoofer ciszej albo na odwrót. Wg mnie najlepszym wyjściem było by zmontowanie panela w osobnej skrzynce i położyć go w zasięgu ręki. Najlepiej by było podłączyć do karty dźwiękowej w kompie i sterować z windowsa ale PC to nie jedyne moje źródło muzyki. Słucham również radia , CD itd.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Maciek M.Nie wiedziałem żeby był zamontowany na przodzie lub na górze :lol:
Zamieszczone przez Maciek M.Chińczyku ?
Jak widzisz sam panel wstawiasz do tyłu a dodatkowo masz wyprowadzoną regulację na dodatkowym panelu...
Skomentuj
-
A kolega widział jak ten panel prezentowany przez kolegę Irka wygląda ?
http://img89.imageshack.us/my.php?im...ka300w0sp2.jpg
Skomentuj
-
Regulacje suba ustawia sie tylko raz. Suba sam sie wlacza i wylacza jak wykryje sygnal. Glosnosc suba narasta razem z glosnoscia kolumn glownych dlatego musi byc specjalne wyjscie na suba i nie moze do tego sluzyc REC OUT. Jesli nie ma tego wyjscia to mozna podlaczyc sygnal z koncowki mocy wzmacniacza glownego do specjalnego wejscia HI IN w panelu suba.
Mozliwe ze ten chinczyk nie ma automatycznego wlaczenia/wylaczenia dlatego musi miec panel z przodu zeby go wlaczac/wylaczac. Ale za to jaki ma sliczny wskaznik wychylowy, zaden sub na swiecie takiego nie ma wiec tylko dla tego warto go kupic :)
Obecnie wszystkie moje panele maja juz czerniony radiator.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Maciek M.Irek - a mogę podpiąć go do wyjścia słuchawkowego ?Zamieszczone przez irekJesli nie ma tego wyjscia to mozna podlaczyc sygnal z koncowki mocy wzmacniacza glownego do specjalnego wejscia HI IN w panelu suba
Skomentuj
-
Już chyba wiem (mniej więcej) o co chodzi w tych klockach.
Ale ja postanowiłem zamontować panel w skrzynce z drewna i położyć go gdzieś pod biurkiem albo w jakimś łatwo dostępnym miejscu.
A dlaczego nie mogę wpiąć w REC OUT a następnie do wejścia niskopoziomowego ?
Czyli najlepiej by było jakbym ten kabel co idzie do kolumn (zasilający) wpiął w wejście wysokopoziomowe a potem dalej do kolumn , tak ?
Skomentuj
Skomentuj