Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Modyfikacje kolumn Dali 104

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Modyfikacje kolumn Dali 104

No właśnie, co można poprawić w tych kolumnach ? Wiem że tam siedzą jakieś Vify.
    Słyszałem też że mają dziwną budowę i zwrotnicę.

Czy jest ktoś w stanie zaprojektować dla mnie nowe skrzynki i zwrotnice do tych głośników ? Na elektronice i pojektowaniu nie za wiele się znam ale jak ktoś mi podsunie gotowy projekt to myśle że nie będę miał problemu z wykonaniem.

Z czego najlepiej wykonać obudowy ? Mdf,Płyta wiórowa, czy drewno ?

bez wysylania glosnikow sie nie obejdzie.
    tak wiec jak nie jestes w polsce to zapomnij o takich zmianach

dowiedz sie co tam siedzi i jaka jest zwrotnica. narazie nawet nie wiemy czy jest sens to modyfikowac

Zamieszczone przez czolgista778
    Z czego najlepiej wykonać obudowy ? Mdf,Płyta wiórowa, czy drewno ?
    dokladnie w tej kolejnosci jak napisales
    najwygodniejszy jest MDF
    wiorowka jest najtansza
    a drewno drogie i trudne w obrobce

Skomentuj

co można poprawić w tych kolumnach ?
      Zmienic na pewno cos mozna ale watpie zeby Ci sie udalo cos poprawic.
      To sa kultowe kolumny slynace z bardzo dobrego neutralnego brzmienia i jako oryginaly sa cos warte a po Twoich amatorskich modyfikacjach nic nie beda warte.

Skomentuj

O wartość mi nie chodzi bo ze sprzedażą mi się nie spieszy.
        Widzisz Irek, ty mówisz że te kolumny grają dobrze a znowu na forum AudioStereo gadają że te kolumny mają dziwną zwrotnice i grając "drą ryja". Chociaż chyba u mnie wzmacniacz to maskuje (Yaqin MC10-L).Po prostu chciałem uzyskać z tych kolumn gładkie i pełne brzmienie (nacisk na średnicę).

Skomentuj

Widzisz Irek, ty mówisz że te kolumny grają dobrze a znowu na forum AudioStereo gadają że te kolumny mają dziwną zwrotnice i grając "drą ryja".
          na audiostereo panowie sluchajac klony TOTEM MITE twierdza ze to dobry sprzet. tymczasem to poprostu tanie male monitorki ;]

Po prostu chciałem uzyskać z tych kolumn gładkie i pełne brzmienie (nacisk na średnicę).
          w takim razie moznaby sprobowac poprawic zwrotnice. ale bez wysylki na pomiary sie nie obejdzie
          no i jakbys chcial cos poprawiac to musialbys byc przy projektowaniu zwrotnicy zeby dobrac ja do twojego gustu

Skomentuj

grając "drą ryja". Chociaż chyba u mnie wzmacniacz to maskuje (Yaqin MC10-L).Po prostu chciałem uzyskać z tych kolumn gładkie i pełne brzmienie (nacisk na średnicę).
            Sam widzisz ze to co pisza inni u Ciebie sie nie potwierdza, u nich kolumny dra ryja a ty chcialbys zeby wiecej go darly..

To sa na tyle znane kolumny ze mozna je nazwac klasykami a takich sie nie psuje. To jak tuningowanie starego malucha, nic dobrego z tego nie wyjdzie.

Skomentuj

Czaruję...
            X