Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny na średniej klasy przetwornikach do 1000zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mówisz o tej Vifie: http://www.loudspeakershop.eu/glosni...04-p-1087.html ?
    Ktoś jeszcze wyrazi opinie, czy warto ją brać w zestaw z KEPem? Czy jednak ten Seas będzie lepszy? Bo bardziej wolę miekkie brzmienie :). Proszę, weźcie też pod uwagę, czy są gotowe, policzone zwrotnice.

I takie małe pytanko, bo chciałbym to wiedzieć zanim zaczne projektować obudowy:
    jaka jest różnica w dźwięku pomiędzy otworem BR umieszczonym w kierunku do słuchacza a z tyłu kolumn? Pewnie zależy to od tego, w jakiej odległości od przeszkody znajdującej się z tyłu stoi kolumna. U mnie będą stały w rogach pokoju, po mojej lewej i prawej stronie oczywiście :). Skierowane będą w moją stronę pod kątem 30 stopni, więc jeśli BR będzie z tyłu, dźwięk będzie trafiał w kąt pokoju. I na jakiej wysokości umieścić otwór BR?

Dzięki wielkie, ogromne

Skomentuj

Zamieszczone przez djbuh
      Bo bardziej wolę miekkie brzmienie :)
      a co do tej pory sluchales ? bo xt jest dosc ostra i cyka..

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
        Zamieszczone przez c4meleon
        Moje HDS'y180 i vify XT25TG ... A w 1000zł sądzę że się zmieścisz..
        taaa :lol:
        chyba jak mu sie trafia uzywki w dobrej cenie :P
        Teraz te głośniki są tak drogie, że szkoda gadać.
        Z AC można było je kupić w sumie za niecałe 600zł z przesyłką.
        A teraz to w Akustyku trzeba zapłacić prawie 1000zł

Skomentuj

Zamieszczone przez djbuh
          jaka jest różnica w dźwięku pomiędzy otworem BR umieszczonym w kierunku do słuchacza a z tyłu kolumn? Pewnie zależy to od tego, w jakiej odległości od przeszkody znajdującej się z tyłu stoi kolumna. U mnie będą stały w rogach pokoju, po mojej lewej i prawej stronie oczywiście . Skierowane będą w moją stronę pod kątem 30 stopni, więc jeśli BR będzie z tyłu, dźwięk będzie trafiał w kąt pokoju. I na jakiej wysokości umieścić otwór BR?
          jak bedziesz mial tunel z tylu i zblizysz kolumny do sciany to wystapi podbicie basu. mozesz to regulowac odsuwajac kolumny.
          jak nie masz miejsca to lepiej daj tunel z przodu

otwor umiesc tak zeby dobrze wygladal :P

chyba byla do KEPa zwrotnica z SEASem wiec warto poszukac okazji

Skomentuj

tylko ze z seasem 22taf/g to jest dla dwoch kepow na kolumne. jak znajdziesz gdzies zwrote do innej kopulki niz ta vifa xt19 z loudspeaker to ok.
            co do samej vify i jej grania: a z czym do tej pory miales do czynienia?

Skomentuj

Po dłuższym zastanowieniu doszedłem do wniosku, że mam ten subwoofer :mrgreen: i nie oczekuję dobrego basu z kolumn. Bardziej zależy mi na średnicy.

Czy w tym wypadku pozostało mi wziaść 165KEP, który podobno ma bardzo dobrą średnicę i całkiem niezły bas (który nie jest mi potrzebny), czy może znajdzie się jakiś inny głośnik, który ma bardzo dobrą średnicę, jest tańszy od 165KEP i niekoniecznie ma dobry bas (byle nie grał gorzej niż mój Tonsil :razz:)? Może jednak Monacor SPH-176?

Skomentuj

http://www.rjbaudio.com/Microbe%20SE/microbe%20SE.html

Efektywnością nie grzeszą, ale zmieścisz się w budżecie i będziesz na pewno zadowolony. Do tego wszystkie części kupisz w jednym miejscu.

Skomentuj

sph-176 raczej jest gorszy. jak chcesz lepszej srednicy to szukaj czegos 13cm, a nie wiekszego od kepa...

Skomentuj

To może 135KEP?

Skomentuj

Kapitalna średnica i bardzo efektowna góra AL130 i KE25

Skomentuj

Przy obecnych cenach Visatona, paczki wyjdą rożej niż 1000zł. Microbe SE będą bardzo dobrą propozycją.

Skomentuj

Czaruję...
                        X