Witam!
Jestem nowy na forum, więc z tego miejsca pozdrawiam wszystkich
Ostatnio gdy sprzątałem natknąłem się na starą budę bodajrze od altusa z oszpeconym przezemnie kiedyś przodem
Odciąłem przód i będę robił nowy. Chce zbudować subwoofer w oparciu o tą obudowę, który ma mi służyć w domu do uzupełnienia w dół monitorów odsłuchowych KRK RP5G2, a także nie raz w samochodzie. I tutaj mam dylemat, a nawet dwa. Czy wsadzanie do tej budy dwóch głośników ok 16 cm ma sens? Czy o wiele lepiej zrobię wsadzając jeden ok 20 cm. Drugi dylemat to taki, że bardziej odpowiadała by mi pierwsza opcja, ponieważ sub w aucie zasilany by był z dwóch kanałów po 50W od radia JVS, chyba, że byłby to jakiś dwucewkowiec, ale nie wiem czy w tej cenie (jak najniższej) idzie znaleźć coś godnego uwagi.
Dane obudowy: 17,5 litrów wewnątrz, wymiary zewnętrzne: 55x17x27cm (w przybliżeniu).
Puki co dopiero zbieram pieniądze na przetwornik, ale w moich założeniach nie chce by kwota przekroczyła 100 zł, chyba, że uda mi się sprzedać mój poprzedni subwoofer to wtedy kwota do wydania wzrośnie.
Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam!
Jestem nowy na forum, więc z tego miejsca pozdrawiam wszystkich

Ostatnio gdy sprzątałem natknąłem się na starą budę bodajrze od altusa z oszpeconym przezemnie kiedyś przodem

Dane obudowy: 17,5 litrów wewnątrz, wymiary zewnętrzne: 55x17x27cm (w przybliżeniu).
Puki co dopiero zbieram pieniądze na przetwornik, ale w moich założeniach nie chce by kwota przekroczyła 100 zł, chyba, że uda mi się sprzedać mój poprzedni subwoofer to wtedy kwota do wydania wzrośnie.
Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam!
Skomentuj