Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer za 150zł?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer za 150zł?

Witam.Mam 150zł i za to chcę zrobić mały subwoofer,doradżcie mi jaki kupić głośnik?Jaki zrobić wzmacniacz?Jaki zrobić filtr dolnoprzepustowy?Tylko nie piszcie żebym dozbierał i zrobił coś droższego,ponieważ będzie to moja pierwsza konstrukcja tego typu i chcę wydać na nią jak najmniej pieniędzy.

Witam to niech kolega jeszcze napisze do jakiego pomieszczenia ten sub ma być?

Skomentuj

Za 150zl z wzmakiem to bedzie naprawde ciezko...

Skomentuj

Jedyne co przychodzi mi do glowy to maly sub na arn 150 i wzmak na tda 7294 u Irka zmontowany ale bez trafa coś ok 60 zl do tego trafo z odzysku.

Skomentuj

Jedyne co przychodzi mi do glowy to maly sub na arn 150 i wzmak na tda 7294 u Irka zmontowany ale bez trafa coś ok 60 zl do tego trafo z odzysku.
          Ta i to zapewne do pokoju 20mk buaahah :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez Maxi
            Ta i to zapewne do pokoju 20mk buaahah
            poczekajmy za odpowiedzią na moje pytanie o wielkość pokoju a potem będziemy mogli zwijać sie ze śmiechu :razz:

Skomentuj

Sub ma grać w pokoju 9mk,czyli za 150zł da się zrobić małego suba?Jako dawcę części do wzmacniacza mam stary telewizor.

Skomentuj

Z czym ten sub ma grac?

Skomentuj

Z dwoma głośnikami od kompa po 2w każdy.

Skomentuj

Zamieszczone przez mietek15
                    Z dwoma głośnikami od kompa po 2w każdy.
                    Zamieszczone przez Hubertoos0222
                    Zamieszczone przez Hubertoos0222
                    poczekajmy za odpowiedzią na moje pytanie o wielkość pokoju
                    No to da rade ;p

Skomentuj

Jak do kompa to powinno być ok

Skomentuj

2 glosniki pod 2 W? hmm.. Nie za malo? to juz chyab lepiej kupic jakas tansza tesle (np arn 188, bo arn 150 to do monitorkow raczej.)

Skomentuj

150 też da rade w 9m2

Skomentuj

mietek15, w dziale ogloszen kolega damiani sprzedaje 100VA trafa za 35zl (zaraz wystawi bo chwilowo usuniete)
                            2x26V starczy do TDA
                            do tego pojedyncze TDA 7294 projektu irka - oczywiscie wykonane samemu najnizszym kosztem. scalak 10zl (z przesylka), drobnica 10zl + kondy do zasilania 10-15zl
                            radiator od kompa - napewno masz jakis z odzysku lub jakis kolega bedzie mial
                            do tego jakas tesla ARN 188 lub 226 w obudowe zamknieta
                            no i moze cos z tego wyjdzie

Skomentuj

Jutro zobaczę co siedzie w starym telewizorze może nie będę musiał kupować trafa.A gdzie mogę znależć ten projekt Irka?Obawiam się że będę miał problem z zrobieniem płytki do wzmacniacza,wytrawianie odpada.Czy jest jakiś inny sposób żeby zrobić tą płytkę?

Skomentuj

kup gotową płytkę od Irka za grosze z opisem montażu

Skomentuj

Jutro zobaczę co siedzie w starym telewizorze może nie będę musiał kupować trafa
                                  niema szans - jest wiele wyprowadzen ale nie przydatne napiecia i male moce
                                  tak wiec kupuj trafo puki jest

A gdzie mogę znależć ten projekt Irka?
                                  http://diyaudio.pl/portal.php?show=33
                                  Obawiam się że będę miał problem z zrobieniem płytki do wzmacniacza,wytrawianie odpada.Czy jest jakiś inny sposób żeby zrobić tą płytkę?
                                  albo kupujesz u irka albo robisz sam. jak irek nie bedzie mial to moge wyslac - ale otwory sam sobie powiercisz :P

Skomentuj

http://www.allegro.pl/item646013039_...ini_cenka.html

I po co się meczyć?

Skomentuj

no to w takim razie odrazu lepiej kupic gotowego suba :P
                                      lub komputerowy zestaw 2.1

Skomentuj

Czaruję...
                                      X