Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ASW Sonus S-125

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ASW Sonus S-125

Witam,

mam propozycja kupna parki tych ASW za 400zl z 1 reki stan idealny. Link z fotka jak to wyglada.

http://akustik-exklusiv.de/index.php...hk=1&Itemid=26

zna ktoś ?? moze to dobra alternatywa do DIY. Słyszałem niby ze budują na Peerlessach

Pozdrawiam
    Dawid

Zauważże nowe kosztowały do niedawna ponad 2700zł a teraz 2300zł... A za 400zł sam nie zrobisz czegoś co po pierwsze tak wygląda a po drugie pewnie i gra... Wiem ze cena nie jest wyznacznikiem jakości i są różne przykłady (acuhorn...) ale nie oszukujmy się że nim też w pewnym sensie nie jest a wyjątki tylko potwierdzają regułę... Bierz

Skomentuj

znalazłem jeszcze cos,

http://www.dieboxhifi.de/

mozna znalesc po 150Eur/szt czyli ok 1200zl za parke. Jednak nowych i tak bym nie kupił.

Szkoda tylko ze na 16cm basach :( pewnie pogromu nie bedzie

Skomentuj

dvd84, mozesz sie zdziwic - kupuj
        oczywiscie najpierw odsluchaj

Skomentuj

-------------------------------------

kupiłem

całkiem fajniutkie. Przy odsłuchu nie mogłem zbytnio wiedziec jak beda naprawde graly bo staly ... eh nie bede wam mowil jedno oko na Maroko drugie na Kaukaz ))) obejrzalem, zadnych uszkodzen, "grały" dobrze wiec zaryzykowalem i kupiłem.

wygladaja tak:

By dvd84, shot with PENTAX K100D Super at 2009-06-10

a graja tak:

narazie podłaczone pod Sharpa, jak dam rade wieczorem albo jutro to pod Rotelka podłacze i moze byc lepiej

wygląd trohe jak z MM, ale dobrze wykonane i waża wiecej niz wygląd na to wskazuje. Membrany to jakies siwe/szare tworzywo-papier. Na zdjeciach nie widac ale na zywo jakby lekko posypane brokatem/srebrnym czyms

Grają poprawnie, nic nie za głośno nic nie kłuje w uszy. Schodzą jak na moje lajkowe ucho nawet nisko, ale brakuje troszeczke takiego "tego czegos". Pewnie subik załatwi sprawe.

Odsluchałem

Returns A King z filmu "300"
          Remember Me - Josh Groban Tanja Tzarovska z "Troja"

wiec z głosności , jakości , pasma jakie przenosiły to musze powiedziec ze niespodziewalbym sie naprade tego z 16cm głośniczków.

przy Christina Aguilera - oh mother , rozspoznałem nawet ze tam są cymbałki :]

no wiec High End pewnie to nie jest, ale jak na razie mozna tego słuchac i za 400zl to naprawde czegos lepszego złozyc bedzie ciezko.

aha bym zapomnial , musze dorobic kolce i plyte granitowa podłożyc bo sa ciut za niskie. Jak siedzi sie na podłodze to wtedy jest optymalnie ale chcialbym sluchac na sofie :]]

jak młody pójdzie wieczorem spac to sprobuje rozebrac i zanalizowac flaki. Wytlumienie w kazdym razie juz jest.

Pozdrawiam

Skomentuj

mina słuchacza jest bezcenna :P

Skomentuj

Zamieszczone przez dvd84
              jak młody pójdzie wieczorem spac to sprobuje rozebrac i zanalizowac flaki
              to jest najlepsze :mrgreen:

Skomentuj

hyh no co , jak mu pokaze ze mozna do tego ze srubokretem podejsc to za 2 dni bedzie po membranach

Skomentuj

chodzilo mi o rozbieranie kolumn a nie o mlodego :P
                  normalny czlowiek jak kupi cos nowego to dopieszcza i boi sie tykac zeby gwarancji nie stracic...
                  a my to odrazu rozbieramy :twisted:

Skomentuj

gwarancji to to nie ma ale jak to od niemca, karton i papiery wyrzucone bo po co trzymac w domu i smiecic

[ Dodano: 2009-06-10, 21:46 ]
                    no to galeria nocna

Skomentuj

kosz prawie jak TVM :lol:

mozesz wymienic kondensator na wysokotonowke na dowolny foliowy - reszty nie ma sensu ruszac

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                        kosz prawie jak TVM :lol:
                        Też miałem to skojarzenie :)

Skomentuj

teraz potrzebuje 2x3m kabla 4mm najlepiej Procab lub Alpharda da Vinici i cos do głosników tylnich ok 2x10m 1,5-2,5mm. Znacie jakies źródło gdzie mozna to tanio za jedna wysyłką dosta ?? na allegro jak maja jedno to nie ma drugiego itd.

Skomentuj

Zamieszczone przez dvd84
                            teraz potrzebuje 2x3m kabla 4mm
                            po co ci takie grube?
                            1,5mm w zupelnosci wystarcza i na przod i na tyl
                            jak chcesz zaszalec to kup 2,5mm ale napewno nie 4mm :???:

Skomentuj

Kable tylko tu: http://www.elenet.com.pl/product_inf...ducts_id=13180

Skomentuj

chcialem 4mm zenby juz na pozniej było, pewnie kiedys wieksze na przod postawie, tymbardziej ze na tych 6m duzo roznicy cenowej nie ma

[ Dodano: 2009-06-11, 20:50 ]
                                ----------------------------------------------------------------
                                ale w tym elenecie to tylko zwykłe kable maja

Skomentuj

Zamieszczone przez dvd84
                                  ale w tym elenecie to tylko zwykłe kable maja
                                  no ale za jakie pieniadze!
                                  tanio, prosto i solidnie

Skomentuj

a co powiecie na te nóżki ??? : cena kusi

http://www.audio-hi-fi.de/shop/show_...roducts_id=256

[ Dodano: 2009-06-13, 22:17 ]
                                    eh ale numer, ja myslalem ze tam pisze 44eur, a to jest 14 Na ebayu po 10Euro razem z wysylka. Wygladją na dosc solidnie wykonane. 40zl za kpl to chyba dobra cena ?

Skomentuj

Zamieszczone przez dvd84
                                      40zl za kpl to chyba dobra cena ?
                                      cos takiego w polinku to 14zl :lol:
                                      (tzn za 4szt)

Skomentuj

oki a teraz interkonekty
                                        budowac na tym

http://allegro.pl/item650996957_wtyk..._gold_536.html
                                        i
                                        http://allegro.pl/item655028743_alph...nowy_mv96.html

lub inne wasze propozycje czy kupic takowy

http://allegro.pl/item652853381_inte...sive_1_2m.html

znacie jakiegos dystrybutora alpharda co miałby te akcesoria (najlepiej ze stroną www) ? na allegro musialbym od roznych ludzi brac i bezsens z kosztami przesyłki :(

Skomentuj

Czaruję...