Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

podłączenie szeregowe czy równoległe?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

podłączenie szeregowe czy równoległe?

Witam. a więc mam taki problem: zrobiłem sobie dwie kolumny, każda na dwóch głosnikach niskotonowych, jeden głośnik 4 a drugi 8 ohm . i teraz nie wiem jak je podłączyc do amplitunera Pioneer VSX 405 RDS. z góry dzieki za odpowiedzi.

To po co robiłeś skoro nie wiesz jak je podłączyć :lol:

Tylko szeregowo, inaczej spalisz ampli.

Skomentuj

Zamieszczone przez Rafalek1036
      zrobiłem sobie dwie kolumny, każda na dwóch głosnikach niskotonowych, jeden głośnik 4 a drugi 8 ohm
      w kazdej kolumnie masz po 2 rozne glosniki? jezeli tak to spieprzyles cale kolumne.
      jak sa one w osobnych komorach to cos z tego bedzie. jak sa w jednej to nie zagra to za dobrze :P

pokaz fotki tego co zrobiles i pelny opis to moze cos uda sie uratowac

Skomentuj

Zamieszczone przez Rafalek1036
        zrobiłem sobie dwie kolumny, każda na dwóch głosnikach niskotonowych, jeden głośnik 4 a drugi 8 ohm . i teraz nie wiem jak je podłączyc
        hehe rozbawilo mnie to :) przy zamawianiu glosnikow nie myslales wcale ze tak moze byc?

Skomentuj

głośniki leżały w domu. wiec zrobiłem sobie kolumny. głośniki są w oddzielnych komorach.
          http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...e7fce2ec5.html link do pliku z kolumną.

Skomentuj

w takim razie olej tego 4ohm i podlacz do wzmacniacza tylko tego 8ohm (wydaje mi sie ze to jakis tonsil? )
            to na dole co to za glosnik?

Skomentuj

tak to jest tonsil GDN 25/80/1
              a ten na dole to nie wiem co to za firma, jakieś badziewie ale nawet znośnie gra.
              na magnesie jest napisane "made in germany" 4 ohm...

Skomentuj

Czaruję...
              X