Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak podłączyć subwofer samochodowy MRS do wieży JVC SP-MXK10

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak podłączyć subwofer samochodowy MRS do wieży JVC SP-MXK10

Witam
    Mam niewielki problem lecz nie mogę sobie z nim poradzić...
    Zamierzam sobie kupić subwoofer aktywny samochodowy z głośnikiem MRS "10" 180 watowy z wbudowanym wzmacniaczem 200 wat : http://allegro.pl/item658500620_akty...em_mrs_10.html Mój problem polega na tym że nie mam pojęcia jak go można podlączyć do mojej wieży JVC...( nie wiem jakie są potrzebne parametry wieży ani tego suba żeby nic się nie spaliło ani nie zepsuło... Bardzo był bym wdzięczny za pomoc...

lakers94,
    Ja bym polecał podjechać samochodem jak najbliżej twojej wierzy JVC. Wtedy nie powinno być problemów...
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

hehe :P pierw trzeba mieć ten samochód a nie ma Pan może pomysłu jakby to można było zrobić??

Skomentuj

ma ta wieża wyjście słuchawkowe?

Skomentuj

lakers94, taka glupote jaka chcesz teraz popelnic robi 90% poczatkujacych
          po jaka cholere ci sprzet samochodowy w domu :?: :!:

to jest sprzet samochodowy i ma grac w samochodzie!
          jak bys chcial podlaczyc go w domu to musisz dokupic jeszcze dodatkowy zasilacz i wyjdzie nawet drozej (a napewno nie lepiej) niz sprzet domowy
          tak wiec poszukaj najpierw sprzetu domowego a pozniej sie postarasz o jego podlaczenie
          bo sposoby na podlaczenie sa 2
          1- wejscie niskopoziomowe (wyjscie na suba lub sluchawkowe)
          2- wejscie wysokopoziomowe (sub bierze sygnal z kolumn)

Skomentuj

Zamieszczone przez Paweł S.
            1- wejscie niskopoziomowe (wyjscie na suba lub sluchawkowe)
            Może się mylę ale jeżeli wepniemy słuchawki (albo jakiś kabel) do wyjścia słuchawkowego to przestają grać głośniki. Jest sposób żeby to obejść?

Skomentuj

Chilihead nie które wieże maja tak ze gra muzyka w kolumnach i jednocześnie w słuchawkach a jesli jest na odwrot to gdzies czytałem że mozna to obejsc ale bez grzebania we wnętrznościach się nie obejdzie .

lakers94 czym chcesz zasilać tego suba?

Skomentuj

Zamieszczone przez Chilihead
                Jest sposób żeby to obejść?
                Rozebrac wierze i podpiac sie za potencjometr ; )

Kolego wez lepiej kup sobie aktywny sob domowy (ten wzmak w podanej aukcji moze ma 20W ale nie 200..). Za 320zł byl chyba calkiem dobry subek alpharda na 10" glosniku.

Skomentuj

No ale właśnie chodzi o to że sub samochodowy wyniósł by mnie mniej niz domowy, a szukam czegoś do 200-250 zł a takiego domowego w tej cenie to nie znalałem na allegro... Może ktoś znalazł to niech się podzieli... Wieża ma wejście słuchawkowe i jak je włoże to słychać tylko w słuchawkach. No czym chce zasilać to też chciałbym się od państa dowiedzieć jaki jest sposób...:) ??

Skomentuj

Zrób sobie sam suba do domu na jakimś stx do tego wzmacniacz panelowy i powinieneś sie wyrobić w kosztach.Jak kupisz subwoofer samochodowy z wbudowanym wzmacniaczem i bedziesz chciał go uzywac w domu to potrzebny będzie ci akumulator i alternator z napędem na chomika. :mrgreen: Tak na serio to musiał byś mieć przetwornicę 230vac na 12vdc z dobrą wydajnością prądową.To jest nie opłacalne dlatego proponuje ci zrób to sam albo kup coś do domu poszukaj dobrze to znajdziesz.

Skomentuj

a dał by mi pan przykład mocy głośnika oraz wzmacniacza dla niego.. bo w tym też się nie orientuję na jakiej to zasadzie działa...?

Skomentuj

lakers94, proponuje zakupic jakis glosnik tani 8" 10" (chocby z oferty stx albo tesli) cos takiego i do tego wzmacniacz chocby na 1x TDA7294 co da ci paredziesiat wat. Przejrzyj konstrukcje na forum jakie ludzie budowali suby moze cos dobierzesz. Budrzet dosc slaby, jakbys mial 300z to mozna juz cos normalnego zbudowac.

Ew szukac po allegro jakiejs uzywki.

cudny90, daruj sobie gadki na poziomie przedszkola, chlopak sie normalnie pyta

Skomentuj

poszukaj sobie na forum takich tematów było pełno :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
                            Najlepiej jakiś 1000 WAT i do tego wzmak najlepiej 8 kanałowy po 200W na kanał.
                            Masz PMS, czy nie masz gdzie się wyżyć?

lakers94,
                            Szukałeś jakiś używanych na allegro?
                            Np.:
                            Quadrall:
                            http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=662802347
                            SCHNEIDER:
                            http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=662457912
                            Tego podpina się bezpośrednio pod wyjście głośnikowe

Inna opcja to kupno panelu i suba pasywnego, przykładowo:
                            Panel Vieta:
                            http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=658137490
                            Sub canton:
                            http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=657815847
                            Cewki można spiąć w szereg lub zaryzykować i połączyć równolegle.
                            Wyjdzie nieco drożej, ale to będzie sub, który zagra.

Skomentuj

Więc co będzie najlepszym rozwiązaniem dla mnie? Tylko wiecie państwo, mi zależy aby była moc , żeby było czuć ten bass..:)

Skomentuj

Zamieszczone przez lakers94
                                Więc co będzie najlepszym rozwiązaniem dla mnie? Tylko wiecie państwo, mi zależy aby była moc , żeby było czuć ten bass..:)
                                Kup sobie jakieś kolumny podlogowe i wzmak, który je odpowiednio zasili.
                                Ostatnio widziałem altusy 140 za 340zł, pewnie już pod tą wieżą by Ci w zupełności wystarczyły

Skomentuj

to czyli np. ten Altus 140 i jaki do niego wzmacniacz? jakiej mocy ?

Skomentuj

conajmniej 50W
                                    najtanszy aktywny sub to ok 300-350zl

Skomentuj

coś takiego np.? : http://allegro.pl/item666419209_wzma...y.html#gallery

Skomentuj

nie znam ale zapowiada sie ciekawie
                                        no ale cos takiego do altusow? :???:

Skomentuj

Czaruję...
                                        X