Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

alcone ac10he czy peerless sls10

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

alcone ac10he czy peerless sls10

Jak w tytule ,który?Chciałbym to zabudowac w zamknietej obudowie -pokój mam 18m2 ,a głośniki to koaksjalne małe Kef-y przenoszące od ok 80hz -system KHT 2005.Zastanawiam się czy nie wystarczył by głośnik 8 calowy,także jednej z wymienionych firm ztych seri ac8he sls8 ,jest jeszce ciekawa propozycja Alcone ac8sw i ac10sw gł.typowe do basu w wersjach 4 i 8 ohm,i do konca nie wiem czy upierac sie przy ob. zamk. stawiam na jakość a nie ilość!

oba glosniki prezentuja zupelnie inny charakter brzmienia sls jest miekki nisko schodzi ceni wygode sluchacza alcon z kolei szybki punktowy
    napisze ci tak ja wybral bym alcon bo cenie szybkosc i dynamike ale tu pogodzil bym sie z brakiem tych najnizszych czestotliwosci ponizej 35 hz

Skomentuj

albo SLS w zamkniętej obudowie 50 litrów. Testowo "zaskarpetkowałem" swoja i zaczyna mi się to podobać...

Skomentuj

DO zamkniętej wybrał bym SLS'a około 40l.

Skomentuj

Witam,
          U mnie, tylko SLS. Ma, co najmniej, 2x większe liniowe wychylenie (to duża różnica).
          Pozdrawiam, Piotr01

Skomentuj

odmłodze temat co sadzicie o tym alcone? na małego suba?

Skomentuj

SlS to popierdułka. Alcon za to to wkroczenie w świat porządnych głośników. Ja też wziąłbym Alcona. Aluminiowa membrama, lekka, twarda ... będzie tak jak Łukasz mówi. Sls to taki sobie głośnik nie oszukujmy się. A może jakaś Vifka ?? :>

Skomentuj

ten alcone jest na allegro za pol ceny.wiec jesli go chesz kupic to zobacz na allegro moze jeszcze jest.

Skomentuj

Własnie dlatego pytam bo jest na allegro.

Skomentuj

Czaruję...
                  X