Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zwrotnica Do STX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zwrotnica Do STX

Witam Wszystkich

Chcę zrobić własną kolumnę głośniki już wybrałem są to:
    2x STX GDN 30/400/8 + STX D-800Ti

Mają to być nadstawki do których w niedalekiej przyszłości zrobię SUBY

Nie wiem jak samemu zaprojektować zwrotnicę do tych głośników jakby ktoś mógł mi pomóc sam nie dam rady.

No i jeszcze pozostaje jedno pytanie nie wiem jaki wybrać horn jeden kolega doradza
    H-7 a drugi STX H-205-128 i nie wiem na co się zdecydować.

Witam co do zwrotki to nie pomogę jeślichodzi o horna to z tych dwoch co podałeś lepszy będzie h7 osobiście dałbym coś większego np h10 cena coś ok 30zł szt.

[ Dodano: 2009-06-21, 10:02 ]
    A te kolumny to będą 2*12 czy na pojedyńczym głośniku?

Skomentuj

Nie rozumiem jak 2x12 ?? Mają być 2xGDN 30/400/8 i D-800 :shock:

Skomentuj

ile glośnikow w jednej kolumnie 12 to cale czyli ok 30cm

Skomentuj

Hubertoos0222, GDN-y mają być dwa na kolumne,w pierwszym poście Mati_Speed, wyraźnie to napisał...zresztą jak nie jesteś w stanie pomóc ze zwrotnicą to po co się pytasz?

Wiecej informacji na temat tej zwrotnicy,ilość zastosowanych głośników i horn dowiesz się od Sound Wawe (czy jak to tam się pisze...)

Skomentuj

Wg mnie niepotrzebnie dajesz po 2 niskosredniaki do paczki. Jesli beda suby to zbasem problemu nie bedzie a zestaw przynajmniej bedzie mobilny.

Skomentuj

Marian kolega pytał też o horna nie tylko o zwrotkę zgadzam się z kolegą n_omyzs zestawik będzie mobilniejszy a to też ważna rzecz :wink:

[ Dodano: 2009-06-21, 12:09 ]
              Jak byś dał jednego gdn-a to nawet tuba h6 by wystarczył

Skomentuj

A skąd ta tuba H6? z allegro? Sound Wave pisał że robił testy z tymi tubami "H",i że lepiej charka wychodzi na testach STX-a z ich orginalną tubą,po co więc kupować tube made in krzak skoro można za jedną przesyłką kupić orginalne?

I jeszcze jedno,skoro brał by wszystko od STX-a to może nawet po dogadaniu się kupił by też zwrotnice od PA-500-8-FR.

W sumie nawet jeden GDN wystarczy,już stykał do suba na 2x eminence kappa pro lf więc do suba na GDN-38 będzie idealny...ale nie z tubami H.

Skomentuj

Jeżeli tak oczywiście że lepsza bedzie z stx ale wydaje mi sie troszke mała.

Skomentuj

Bo niestety budrzetowa...jak większość wyrobów STX-a,ale powinna styknąć skoro dają ją do paczek na które dają gwarancje.

Skomentuj

Może Masz racje i z przesylką będzie taniej ale wątpie żeby Mu zwrotkę sprzedali pisalem kiedyś z kolegą Maxi i napisał mi że od jesieni zwrotki maja trawić do oferty stx-a pożyjemy zobaczymy

Skomentuj

Te suby to ja raczej prędko ich nie wykonam bo trochę kasy na nie zejdzie więc chyba po 2x30/400 na paczkę jakoś jakoś mi zastąpi ??

Skomentuj

Pisałem,niskiego basu z tego nie będzie,nawet z dwóch,ale jak podkręcisz bas to powinno to jakoś zagrać. Ja miałem kolumny na dwóch GDS-ach i wystarczyło się pobawić z bas refleksem i takie kolumny trzesły szybami miękkim basem.

Skomentuj

Mati_Speed, dodanie drugiego slabego na basie glosnika 12" za wiele nie da. Tak czy siak odczujesz brak basu.. bedzie cos kopalo wysoko niedosty zostanie. To tych glosnikow koniecznie suby chyba ze naglasniasz wesele np a nie impreze.

Skomentuj

Witam. Czy zbierający pozytywne opinie tu i ówdzie horn H-2 również okazuje się nieudolną podróbką horna RCF?

Skomentuj

Zamieszczone przez marian
                                Ja miałem kolumny na dwóch GDS-ach i wystarczyło się pobawić z bas refleksem i takie kolumny trzesły szybami miękkim basem
                                Trzesly szybami gdzie? w pokoju 9mk?

Co do pak, jak dasz jednego 30-400 to spokojnie mozesz wziasc d500
                                Jak kolumny maja grac bez subow no to hmm... nie poszalejesz, w malych pomieszczeniach bedzie w miare, o dziwo 30-400 potrafi zagrac tez troche nizszym basem

Skomentuj

A to czyli dołożenie drugiego 30/400 nic nie zmieni ?? Bo te głośniki naprawdę nie są drogie...

Skomentuj

Mati_Speed, zmieni niewiele, a na estradzie wazniejsza w tym momencie bedzie wielkosc paczek. Zrob zgrabne paczuszki na 1x12" i dozbieraj jak najszybciej na suby. Mozesz nawet pusicic suby pasywnie razem z tymi gorkami z jednego wzmaka jesli masz jakis mocniejszy a potem dopiero dokupic 2 koncowke mocy.

Skomentuj

A taki mam pomysł jak bym zrobił 3-way Znaczy się kurde nie wiem jak to wyjrzy ale chyba nie będę musiał dzwigu zamawiać żeby to przenieść... Ale dać D-800 + GDN 30/400/8 i do tego głośnik nisko tonowy na paczke zrobić zwrotnice.
                                      Tylko że rozmiary bęą duże i raczej bedzie z tym więcej kłopotów niż pożytku, sam nie wiem.
                                      A znów do subow kolejna końcówka mocy to kolejne 1300zł i z tego co rozmawiałem przydał by się crossover do podzielenia pasma.
                                      Hmmm gdybym zrobił 3-way bedę potrzebował crossover ??
                                      Bo na suby mogę dać chyba słabszą końcówkę i słabsze suby a za kase kupić crossover aby to zagrało na jak najwyżym w tym przedziale cenowym poziomie...

No to raczej na suby użyję bo chyba jak mam crossover to już nie potrzebuje zwrotnicy do suba czy tam filtru ??
                                      Myslę o tanich STX GDN-38-550-4-AE
                                      A tu już był robiony na nich projek ja myślę o podobnej budowie http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1092546.html
                                      No i rozsądna cena za 2 szt 700 zł

Co o tym myslicie ??

Skomentuj

Mati_Speed, jak chcesz to bede mial do sprzedania niedlugo nadstawki na 30-400 + d500 i suba na 38-550, jak cos moge Ci drugiego dorobic;p
                                        3way to poroniony pomysl..

Skomentuj

Czaruję...
                                        X