Swoją droga widziałeś dolphin123 tą zwrotnice do MTD-29, z która tak długo walczyłeś i wymyślałeś ? hehe czemu wcześniej jej nie zauważyłem, wygląda na to, że to jest pod 1 kepa :mrgreen: .
oczywiscie... tylko ze morel 2rzedem gral lepiej niz 3 borys mial problemy z pomiarami morela jak z nim rozmawialem, wychodzily mu smieszne rzeczy
[ Dodano: 2009-06-30, 23:05 ]
co do aukcji z kepami....
Para 165 - 280 zł i para 135 - 210 zł
Cena kusi.... :/ tylko skad przed sezonowa praca kase wziac:P
Cena bardzo kusi - SPH 250 KE - 240 zł sztuka z zaznaczeniem, że są praktycznie nowe- pudełko itd.
Cena w sklepie zakręca się koło 400 zł. Nie wiem czy się nie skusić na zrobienie suba z wykorzystaniem tego monacora. Bardzo by pasował do moich kolumienek na 165 KEP :). Tylko ten napęd jest bardzo zbliżony do tego co jest w 165 KEP albo bardziej do CP, ze względu na 50 mm cewkę. Tyle, że xmax jedynie 4,75 czyli tyle co 165KEP, trochę mało jak na suba który deklaruje się fs 23 Hz. Chociaż wiadomo jak to wygląda z tymi danymi na temat fs u monacora. Sam nie wiem, czasem, za nie dużo większe pieniądze można wyrwać SLS 12 lub bsw 124II.
nad tym musze pomyśleć... jeszcze sie nie zastanawiałem. napewno bardziej mi zależy na szybkości niż na bardzo niskim zejsciu (dlatego CP wygral z KEPem). coś ktoś by doradzał?
24 litry dla 16cm podchodzi pod norme. moze lepiej faktycznie zrobic te 24 litry i najwyzej pomniejszyc akustycznie komore. w druga strone by bylo ciezej . ja bym dawal br o fi 7cm, minimum 5,5cm chociaz podejrzewam ze to moze byc za malo. glosnik ma niski qts wiec i BR bedzie mocno promieniowal.
Skomentuj