Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Monacor: SPH-135C vs SPH-135KEP

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez nonameplum
    Swoją droga widziałeś dolphin123 tą zwrotnice do MTD-29, z która tak długo walczyłeś i wymyślałeś ? hehe czemu wcześniej jej nie zauważyłem, wygląda na to, że to jest pod 1 kepa :mrgreen: .
    oczywiscie... tylko ze morel 2rzedem gral lepiej niz 3 borys mial problemy z pomiarami morela jak z nim rozmawialem, wychodzily mu smieszne rzeczy

[ Dodano: 2009-06-30, 23:05 ]
    co do aukcji z kepami....

Para 165 - 280 zł i para 135 - 210 zł
    Cena kusi.... :/ tylko skad przed sezonowa praca kase wziac:P

Skomentuj

A to dziwne, bo SPH-165CP jest z "P" na końcu, a nie wygląda mi na to żeby miał korektor fazy :P
      :oops: racja... Myślałem, że to jest analogicznie jak z SPH-165KE i SPH-165KEP, które różnią się właśnie posiadaniem bądź nie korektora

Skomentuj

Cena bardzo kusi - SPH 250 KE - 240 zł sztuka z zaznaczeniem, że są praktycznie nowe- pudełko itd.

Cena w sklepie zakręca się koło 400 zł. Nie wiem czy się nie skusić na zrobienie suba z wykorzystaniem tego monacora. Bardzo by pasował do moich kolumienek na 165 KEP :). Tylko ten napęd jest bardzo zbliżony do tego co jest w 165 KEP albo bardziej do CP, ze względu na 50 mm cewkę. Tyle, że xmax jedynie 4,75 czyli tyle co 165KEP, trochę mało jak na suba który deklaruje się fs 23 Hz. Chociaż wiadomo jak to wygląda z tymi danymi na temat fs u monacora. Sam nie wiem, czasem, za nie dużo większe pieniądze można wyrwać SLS 12 lub bsw 124II.

Skomentuj

Zamieszczone przez nonameplum
          Tyle, że xmax jedynie 4,75 czyli tyle co 165KEP, trochę mało jak na suba który deklaruje się fs 23 Hz.
          no i dobrze - bedzie mial kopa :P

Skomentuj

właśnie przyszły

Skomentuj

ale co nie ta? wysokotonowki przyszly monacora nie zamowilem jeszcze

Skomentuj

czyli zdecydowane: 27TDFC + SPH-165CP. Sklejki jest pod dostatkiem. Życzcie mi powodzenia w projektowaniu zwrotnicy

PS. jeszcze trzeba fornir wybrać to już później ale myślę nad jesionem.

Skomentuj

Powodzenia :) Po ile wyszły 27TDFC z przesyłką ? (polink?)

Skomentuj

ja kupiłem na allegro bo okazja była: 175zl z wysyłką za oba

Skomentuj

Z tej aukcji co jeden był nadpalony ?

Skomentuj

właśnie przyszły monaory sph-165cp sztuk dwie

teraz trzeba zrobić obudowe. zamierzam umieścić je w 24 litrach co da mi dobroć 0,5.

Skomentuj

a jakie strojenie?

Skomentuj

nad tym musze pomyśleć... jeszcze sie nie zastanawiałem. napewno bardziej mi zależy na szybkości niż na bardzo niskim zejsciu (dlatego CP wygral z KEPem). coś ktoś by doradzał?

Skomentuj

posymulowalem i wg mnie najlepiej to wyglada w 20l@35hz. tylko czy zmiescisz tunel dajacy takie strojenei w obudowie...

Skomentuj

hmmm... ja widzę to raczej 24litry i 30Hz co daje nam to F3 na poziomie 50Hz w przybliżeniu. ale to już chyba kwestia gustu

tunel przy tym strojeniu miałby długość 17cm czyli styknie. przy mniejszych srednicach niz 7cm już robi się problem bo przekracza 20cm :(

pozostaje jeszcze zwrotnica.

[ Dodano: 2009-07-16, 18:24 ]
                                kurde zle mowie... br srednica 4 cm dla 7 juz jest zbyt duzo.

Skomentuj

24l dla 16cm? Troche duzo...
                                  Zamieszczone przez demanufacture
                                  kurde zle mowie... br srednica 4 cm dla 7 juz jest zbyt duzo.
                                  br o srednicy 4cm to bedzie na bank za malo...

Skomentuj

24 litry dla 16cm podchodzi pod norme. moze lepiej faktycznie zrobic te 24 litry i najwyzej pomniejszyc akustycznie komore. w druga strone by bylo ciezej . ja bym dawal br o fi 7cm, minimum 5,5cm chociaz podejrzewam ze to moze byc za malo. glosnik ma niski qts wiec i BR bedzie mocno promieniowal.

Skomentuj

wlasnie myslalem o 7cm ale wychodzą duże długości BR. no ale trudno.

w przypadku br o srednicy 7cm wychodzi ok 27cm dlugosci.

Skomentuj

Czaruję...
                                      X