Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

podłączenie Unitry do mp3

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

podłączenie Unitry do mp3

Witam, wygrzebałem z szafy dziś wzmacniacz Unitry WS 311 d, chciałbym sprawdzić czy działa podłączając odtwarzacz mp3. Mam przejściówkę od znajomego din na jack ale prawie nic nie słychac, pokrętło na max i mp3 max no i ledwo słychac cos ale to nie tylko na tym wzmaku, na innych tez tak jest i to chyba wina tego przejscia. No i juz nie mam pomysłu jak to podłączyc. Prosze o pomoc :))

To może być wina odtwarzacza mp3, po prostu sygnał jest za słaby.

Skomentuj

i sprawdz czy masz włączony przycisk magn. :wink:

Skomentuj

mam włączony uniwersalnu bo podłączałem do uniwersalnego :) ale juz mam inny pomysł, chyba sobie poradzę. Rozebrałem dżeka i tam podłaczę wg schematu unitry, tam chyyba jest 2 lewy, 3 prawy, 5 masa.

Skomentuj

Tia, DIN ma to do siebie, ze robi ze ma 5 stykow, wiec jest Masa, Lin, Lout, Rin, Rout (niekoniecznie wszystko podlaczone). Jakis czas temu kupilem sobie przejsciowke DIN-JACK i sie okazało, ze jest "nie w tą stronę"

Skomentuj

kurde, znowu problem. Podlaczylem tak no i gra baaardzi cichutko, ale wzmak jest dobry bo sprawdzalem z magnetofonem. Nie macie innych pomyslow jak podlaczyc ta unitre do np. mp3 playera?

Skomentuj

Już pisałem, mp3 ma za słaby sygnał.

Skomentuj

Zobacz pod wejscie phono...

Skomentuj

albo niedopasowany DIN jak pisze ghazi, albo zle zrodlo ustawione we wzmaku.
                  Już pisałem, mp3 ma za słaby sygnał.
                  jeszcze nie spotkalem sie z sytuacja, zeby jakikolwiek odtwarzacz mp3, discman czy walkman dawal za maly sygnal na wyjsciu do podlaczenia wzmaka. jak na moje oko abstrakcja, chociaz przyznaje ze wszystkich odtwarzaczy na rynku nie przebadalem .
                  Zobacz pod wejscie phono...
                  a czy to nie moze uszkodzic przypadkiem tego wejscia? przeciez phono dziala na nizszym napieciu, a poza tym ma korekcje RIAA, wiec srednio sie to nadaje do przenosnego grajka.

Skomentuj

Sprawdź czy masz dobry kabel od strony DIN 2 to masa, 1 in L, 4 In R to opis pinów we wtyczce. Jeśli tak masz a dalej nie gra to ja się poddaję :wink:

Skomentuj

Czaruję...
                    X