Ponieważ to mój pierwszy post na tym forum, pozwólcie, że się przywitam.
Mam na imię Marcin i jestem łodzianinem.
Od jakieś czasu czytam to forum, Wasze wypowiedzi i dojrzewa we mnie myśl o zbudowaniu swojego zestawu kolumn DIY.
Cokolwiek powstanie, będę chciał to napędzić amplitunerem Onkyo TX-SR501.
Wiem, nie jest to najwyższa klasa, ale jest jaki jest i na razie taki zostanie.
Może kiedyś uda mi się wymienić go na coś porządniejszego.
Pokój - 5x5m.
Sumę jaką chciałbym przeznaczyć na całość (przetworniki, zwrotnice, obudowy, kable) to ok. 3000-3500 PLN.
Nie podpowiadajcie mi, żeby dołożyć, bo już dokładam od jakiegoś czasu i więcej nie dam rady :smile:
Moje oczekiwania: stereo, podłogówki, system 3 drożny, BR najchętniej z przodu, wysokość ok. 100 cm.
Bardzo mi zależy, na dobrym wykorzystaniu tej sumy, ponieważ kilka lat temu kupiłem to, co kupiłem i zachwycony nie jestem.
Ponieważ (wybaczcie odrobinę wazeliny) jestem pod dużym wrażeniem Waszej znajomości przedmiotu oraz doświadczenia, wiem, że bazując na Waszej wiedzy mam duża szansę zrealizować swoje marzenia o posiadaniu naprawdę dobrego zestawu kolumn.
Moja wiedza jest - delikatnie mówiąc - niewielka. Chęci - znacznie większe.
Dlatego też, będę musiał bazować na jakimś gotowym projekcie i po prostu go skopiować, ewentualnie zlecając budowę zwrotnic fachowcowi.
Podobają mi się Akkusy V3, ale liczę na Wasze uwagi i propozycje.
Pomożecie? :grin:
Mam na imię Marcin i jestem łodzianinem.
Od jakieś czasu czytam to forum, Wasze wypowiedzi i dojrzewa we mnie myśl o zbudowaniu swojego zestawu kolumn DIY.
Cokolwiek powstanie, będę chciał to napędzić amplitunerem Onkyo TX-SR501.
Wiem, nie jest to najwyższa klasa, ale jest jaki jest i na razie taki zostanie.
Może kiedyś uda mi się wymienić go na coś porządniejszego.
Pokój - 5x5m.
Sumę jaką chciałbym przeznaczyć na całość (przetworniki, zwrotnice, obudowy, kable) to ok. 3000-3500 PLN.
Nie podpowiadajcie mi, żeby dołożyć, bo już dokładam od jakiegoś czasu i więcej nie dam rady :smile:
Moje oczekiwania: stereo, podłogówki, system 3 drożny, BR najchętniej z przodu, wysokość ok. 100 cm.
Bardzo mi zależy, na dobrym wykorzystaniu tej sumy, ponieważ kilka lat temu kupiłem to, co kupiłem i zachwycony nie jestem.
Ponieważ (wybaczcie odrobinę wazeliny) jestem pod dużym wrażeniem Waszej znajomości przedmiotu oraz doświadczenia, wiem, że bazując na Waszej wiedzy mam duża szansę zrealizować swoje marzenia o posiadaniu naprawdę dobrego zestawu kolumn.
Moja wiedza jest - delikatnie mówiąc - niewielka. Chęci - znacznie większe.
Dlatego też, będę musiał bazować na jakimś gotowym projekcie i po prostu go skopiować, ewentualnie zlecając budowę zwrotnic fachowcowi.
Podobają mi się Akkusy V3, ale liczę na Wasze uwagi i propozycje.
Pomożecie? :grin:
Skomentuj