Pewnie zrobiłeś zimne luty i nie ma połączenia między płytką, a np cewką.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
2xtani monitor pomocy
Collapse
X
-
Ja w sumie tez :P
Nazuel Przynies mi dzisiaj te rzeczy na zwrotke sam zobacze polutuje itpbo widze ze dla Ciebie to za trudne
Ps. nazuel to moj sasiad
[ Dodano: 2009-08-25, 09:32 ]
Ps.2 Ale z tego co mi wiadomo to zmienny prad daje wlasnie efekt naladowania i rozladowania, tym sie rozni od stalego, chyba ze jestem w bledzie to prosze mnie poprawic
Skomentuj
-
W zwrotnicy głośnikowej nie płynie prąd stały! Podłączcie sobie 12VDC z jakiegoś zasilacza (nie polecam) to zobaczycie co się stanie z głośnikami.
Kondensator działa jak filtr górnoprzepustowy dlatego nie działa na napięcie stałe bo napięcie stałe to prąd o f=0Hz. Im mniejsza pojemność kondensatora, tym wyższa częstotliwość odcięcia.
Zupełnie na odwrót działa cewka.
Skomentuj
-
Ja tam nie smiem negowac wiedzy owych elektronikow
Nie znam sie az na tyle by wdawac sie w wymiane zdan
[ Dodano: 2009-08-26, 06:08 ]
No i kolega przyszedl do mnie z tymi zwrotnicami, okazalo sie ze zle szczytal schemat, poszedl do domu i dostalem pozniej wiadomosc ze wszystko gra)))
Ale cholerka co z tymi kondesatorami na prad zmienny
[ Dodano: 2009-08-26, 07:42 ]
ps. Na prad staly
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raffal81Ale cholerka co z tymi kondesatoramiPoczytaj sobie co to jest kondensator a zrozumiesz, nie ma sensu tu się rozwodzić bo tylko innymi słowami to napiszemy co ty znajdziesz w 5 sek... Generalnie nie ma oddzielnych kondensatorów na prąd zmienni i na stały, ten sam kondensator przy różnym prądzie będzie się inaczej zachowywał...
Skomentuj
Skomentuj