Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2xtani monitor pomocy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pewnie zrobiłeś zimne luty i nie ma połączenia między płytką, a np cewką.

Skomentuj

żadnych zimnych lutów, dostałem złe kondki ... z tego co się wlasnie dowiedziałem są one na prąd stały i w tym cała rzecz. zamówie inne i zobaczymy co z tego będzie

Skomentuj

Zamieszczone przez nazuel
        dostałem złe kondki ... z tego co się wlasnie dowiedziałem są one na prąd stały
        Kondensatory na prąd stały :?: Pierwszy raz słyszę.

Skomentuj

Ja w sumie tez :P

Nazuel Przynies mi dzisiaj te rzeczy na zwrotke sam zobacze polutuje itp bo widze ze dla Ciebie to za trudne

Ps. nazuel to moj sasiad

[ Dodano: 2009-08-25, 09:32 ]
          Ps.2 Ale z tego co mi wiadomo to zmienny prad daje wlasnie efekt naladowania i rozladowania, tym sie rozni od stalego, chyba ze jestem w bledzie to prosze mnie poprawic

Skomentuj

W zwrotnicy głośnikowej nie płynie prąd stały! Podłączcie sobie 12VDC z jakiegoś zasilacza (nie polecam) to zobaczycie co się stanie z głośnikami.
            Kondensator działa jak filtr górnoprzepustowy dlatego nie działa na napięcie stałe bo napięcie stałe to prąd o f=0Hz. Im mniejsza pojemność kondensatora, tym wyższa częstotliwość odcięcia.
            Zupełnie na odwrót działa cewka.

Skomentuj

Bart210 no nie plynie nie plynie, ja mialem na mysli sam kondensator :)))

Dizisja od kolegi wezme te czesci na zwrotnice i zobacze bo cos mi sie wydaje ze blad moze polegac na zlym polutowaniu czesci :)))

Chociaz wczoraj mowil mi ze sprawdzal wszystko dokladnie pare razy dziwna sprawa :)

Skomentuj

nic nie weźmiesz bo jade po nowe kondensatory ;]

Skomentuj

To co z nimi jest ze jedziesz po nowe ?? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez nazuel
                    nic nie weźmiesz bo jade po nowe kondensatory ;]
                    Nie rób nic pochopnie tylko daj sąsiadowi :) Kondensator może być jedynie przebity, a nie złego typu. Nie ma kondensatorów na prąd stały a innych na zmienny... To jakaś dziwna informacja.

Skomentuj

Sasiad powiedzial mi ze znajomi ELEKTRONICY tak stwierdzili :)))))))

Skomentuj

Ja tam nie smiem negowac wiedzy owych elektronikow

Nie znam sie az na tyle by wdawac sie w wymiane zdan

[ Dodano: 2009-08-26, 06:08 ]
                        No i kolega przyszedl do mnie z tymi zwrotnicami, okazalo sie ze zle szczytal schemat, poszedl do domu i dostalem pozniej wiadomosc ze wszystko gra )))

Ale cholerka co z tymi kondesatorami na prad zmienny

[ Dodano: 2009-08-26, 07:42 ]
                        ps. Na prad staly

Skomentuj

Zamieszczone przez raffal81
                          Ale cholerka co z tymi kondesatorami
                          Zapytaj wujka Google Poczytaj sobie co to jest kondensator a zrozumiesz, nie ma sensu tu się rozwodzić bo tylko innymi słowami to napiszemy co ty znajdziesz w 5 sek... Generalnie nie ma oddzielnych kondensatorów na prąd zmienni i na stały, ten sam kondensator przy różnym prądzie będzie się inaczej zachowywał...

Skomentuj

Melislaw Ja to doskonale wiem, napisalem w formie zartu odnosnie tego co stwierdzili ELEKTRONICY

Skomentuj

glosniczki wstępnie złożone, wstępny dźwięk nie jest zbyt piękny, wiec nie pozostaje mi nic innego jak tylko czekać na wygrzanie się głośników :)

jak tylko dorwe aparat dodam zjdęcia

Skomentuj

Nazuel moze w koncu zrobisz te zdjecia :)

Ps. Podobno bedzie robil nowe pudla pod glosniki chyba cos mu nie wyszlo aczkolwiek pisal mi ze glosniki nabieraja barwy i zaczynaja grac :P

Skomentuj

Czaruję...
                                X