Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tanie kino, do 600 zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tanie kino, do 600 zł

Witam. Chciałbym kupić tanie kino do około 600 zł ( nie zrobić ze względu na niski budżet ). Pokój jakieś 25m2. Amplituner Yamaha RX-V459 ( 90W na kanał ), póki co planuje kupić 5 kolumn, suba z czasem dobuduje. Jako że kolumny będą TYLKO i WYŁĄCZNIE do kina nie muszą być najwyższych lotów ( od muzyki mam stereo ). Najbardziej by mi pasowały same monitory, myślałem o
    KD-110 (5.0) kolor calvados
    może ktoś ma ? miał do czynienia ? słuchał ?
    Wydaje mi się że mogą być całkiem znośne, PJ na górze... ale może polecicie coś innego ?

ja slyszalem mniejszego brata tych monitorkow czyli 15cm w obudowie zamknietej
    brzmialo to naprawde dobrze jak na taki budzet. widac ze SW dobrze sie tam zadomowil i zrobil nowe zwrotnice do kazdego zestawu

jezeli twoj ampli nie obsluguje glosnikow 4ohm to bedzie to dobra propozycja
    jak obsluguje 4ohm to znajde jeszcze alternatywe :P

Skomentuj

Chyba ciężko będzie o alternatywe :/ Ale jeżeli ten dźwięk nie będzie rażąco zły to bym kupił, potem ewentualnie dorobić suba bo monitory chyba basem w kinie nie powalą :) Może też na STXie :cool:

Tak sobie myśle że jeżeli dużo ludzi kupuje kino takie jak
      http://allegro.pl/item711710017_zest...gw24_odss.html
      czy
      http://allegro.pl/item705524322_koda...em_olkusz.html

gdzie są to kolumny zagraniczne, na 2 niskotonowcach to wydaje mi sie że nasz polski zestaw STXa na monitorach byłby o klase lepszy, mam racje ?

Chyba że warto byłoby poczekać i doskładać na kino za... jakieś 800 zł bo wiecej byloby mi juz szkoda

Skomentuj

tomeus, jak juz pisalem, kolega ma mniejsze monitorki i naprawde nie ma czego sie wstydzic
        smialo mozesz kupic

alternatywa to mivoc za niecale 600zl razem z subem (nie ma juz na allegro tylko w jakims sklepie)
        mam tez monitorek z tego zestawu i za ta kase rowniez ciezko szukac czegos co moze konkurowac jakoscia...
        no ale kolumny 4Ω :(

Skomentuj

tomeus,
          te Jamo wg mnie to chyba lepsza propozycja niż STX
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
            tomeus,
            te Jamo wg mnie to chyba lepsza propozycja niż STX
            masz te jamo? slyszales STXy?
            uzasadnij dlaczego beda lepsze. bo takie pisanie bez podstaw nie ma sensu przeciez...

Skomentuj

Czaruję...
            X