Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Glosnik do suba prosze o pomoc !!!!!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Glosnik do suba prosze o pomoc !!!!!

Czesc chce zrobic subka ale nie wiem na jakim glosniku(uprzedzam ze jestem laikiem no moze troche czaje co i jak) prosze was o pomoc w gre w chodzi jakis taki do 100zł ewentulanie jak bedzie jakis fajny za wiecej kasy to tez moze byc zastanawiam sie nad Alfredem cw1002c ale juz sam nie wiem co kupic wzmak mam na TDA7294 ale planuje zakup lepszego. Pokoj moj ma okolo 20m/2 wiec mysle ze glosnik 25cm bedzie w sam raz zeby sasiedzi slyszeli ze slucham muzyki:) Prosze was o pomoc

Ja propnuję TONSIL GDN 20/80/2 - 8 Ohm, parametry znajdziesz na stronie http://www.tonsil.com.pl/products_frame.htm

Skomentuj

Mam pytanie, kalkulowałeś cene całego suba?
      Dobrze byłoby jak głosnik to połowa ceny całego suba.
      Idąc Twoim śladem to 100 PLN starczy Ci tylko na zasilacz.
      Oczywiście jak zrobisz suba na tanim głosniku to bas tez jakiśtam usłyszysz.

Skomentuj

Czesc

Sory ze tak dlugo nie odpisywalem
        Mam juz mostek TDA7294 i kupuje STX 27 SS 8ohm troche slaby wzmak ale moze bedzie OK

Pozdrawiam

Skomentuj

nie bedzie oki wzmacnaicz dostanie zawalu glosnik zacznie pierdziec dostanie duzych amplitud

w zasadzie tda mzoe wysterowac jedynie jakis malo wymagajacy 20 cm woofer
          kolejny projekt w ktorym autor zbagatelizowal wzmak
          a za kilka tygodni jak powstanie bedziemy mieli taki post
          "przy duzych glosnosciach membrana lata jak szalona i pierdzi co jest???) ROTFL

Skomentuj

Dokup drugi TDA i wyklep z tego mostek. Pod warunkiem ze Twoje trafo to uciągnie.

Skomentuj

a najlepiej up koncówke 1kw mocy wtedy bewdziesz miał super bas i kontrole :PP
              jesli nie potrzebne Ci sa drzace szyby i pranie meblit 1x tda wystarczy

Skomentuj

mostek jest od 8 ohm..... a alfred cw1002 c jest 4 omowy...przynajmiej 8 nie widzialem ;p

Skomentuj

Chwila, miał być STX 27 SS 8ohm ?????

Skomentuj

natura ludzka zmienną jest

Skomentuj

Co wy gadacie jakie Alfred jakie 1xTDA
                      Napisalem chyba wyraznie ze mam juz mostek TDA7294 MOSTEK!!! i ze chce kupic STX 27 SS 8Ohm
                      Powiedzcie bedzie OK czy mostek toi za malo ??

Skomentuj

będzie ok ale mozna by więcej

Skomentuj

Nad rzeczka musi byc mostek zeby przejsc na druga strone i posluchac muzyczki :)

Skomentuj

Czaruję...
                          X