Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

subwoofer 150w,25l,25cm

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

subwoofer 150w,25l,25cm

witam wszystkich forumowiczów mam problem tego typu że chciałem złożyć subwoofer aktywny i gdy to zaczynałem robić nie wiedziałem że coś trzeba wyliczać:| wyciołem dziurę na głośnik 25cm a buda ma 25l teraz trochę sobie po czytałem i doszedłem do wniosku że trochę ten głośnik za duż do tego pudła napęd to 2xtda7294 zasilacz 4x10000uf mostek 10A płytka trochę lipna bo sam robiłem w paincie przewody do głośnika kupiłem 2x2,5 trafo myślałem nad 200w 2x28v mogli byście jakoś pomóc nawet do szkoły nie chodzę w tym kierunku ale bardzo to lubię czy da się coś zrobić z tego czy nowąpaczkę muszę robić ? proszę o jakieś podpowiedzi

Nie rozumiem, jak można wyciąć dziurę pod głośnik nie wiedząc jaki głośnik będzie siedział w tej skrzyni.
    Zrobiłeś wszystko na odwrót - najpierw kupuje się głośnik, a później projektuje skrzynię.

Wywal skrzynię, kup głośnik i później pomyśli się nad obudową.

Poza tym NIE TEN DZIAŁ!

Skomentuj

Na początek wybierz głośnik.. określ kwote itd..

Skomentuj

głośnik tak gdzieś do 100 zł chciałem żeby miał ze 25cm no i tak 150w

[ Dodano: 2009-08-27, 10:48 ]
        co sądzicie o tym ? http://www.allegro.pl/item713725364_..._membrana.html

Skomentuj

Ja bym tego głośnika nie kupował, raz nie wierzę w jego tak wysoką sprawność a dwa brak konkretnego opisu, trzy marka, już prędzej bym wziął STX GDN-22-140-8-SCX choć tego głośnika nie słyszałem. Za 100 zł to za bardzo z głośnikiem nie poszalejesz, do czego ten sub w ogóle ma być na czym Ci zależy najbardziej, głośność, zejście, impuls im więcej napiszesz tym lepiej Ci forumowicze doradzą pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez kamillo
            raczej głośnik nie jest godny uwagi... Takie rozsądne minimum na suba to:
            Zamieszczone przez GTK
            już prędzej bym wziął STX GDN-22-140-8-SCX

Skomentuj

Toz to koppa ktora ostatnio pokazywal Ploter, moze on sie wypowie co i jak z tym glosnikiem :)

Skomentuj

jakoś nie przekonuje mnie ten głośnik... No i nazwę troszkę bym mu zmienił, na taką co by pasowała do niego :mrgreen:

[ Dodano: 2009-08-27, 11:31 ]
                n_omyzs, poza tym to chyba inny model bo parametry na aukcji różnią się od tych podanych przez Plotera

Skomentuj

A więc tak posiadam w domu wzmacniacz zrobiony na 2xtda7294 stereo do tego kolumny diora 120 i na imprezkach lubię muzykę z fajnym basem a same kolumny nie za bardzo sie w takiej muzyce sprawują :sad: więc chciałem zbudować suba żeby to trochę polepszyć

Skomentuj

kamillo, no a pod co chcesz tego suba podpiąć co?

Skomentuj

a z tej strony głośniki niskotonowe http://www.stx.pl tylko że ten 22-140-8-scx co o nim sądzicie

[ Dodano: 2009-08-27, 12:27 ]
                      skoro będzie miał w sobie wzmacniacz to podam ten sygnał co do wzmacniacza od kolumn chyba tak można no nie ?

Skomentuj

kamillo, popraw link

Skomentuj

ok link poprawiony :smile:

Skomentuj

Re: subwoofer 150w,25l,25cm

wyciołem dziurę na głośnik 25cm a buda ma 25l teraz trochę sobie po czytałem i doszedłem do wniosku że trochę ten głośnik za duż do tego pudła
                            Za duża? gdzie to wyczytałeś?

Jak ma być tani to bierz tego STX-a.

skoro będzie miał w sobie wzmacniacz to podam ten sygnał co do wzmacniacza od kolumn chyba tak można no nie ?
                            Jeśli ten wzmacniacz będzie miał filtr to możesz...tyle że nie będziesz mógł sterować kolumnami i subem jednocześnie,chyba że będziesz to miał podłączone do komputera i w winampie będziesz podgłaśniał,ale to bez sensu.

Skomentuj

Głośnik Koppa :) mam takie 2 tylko 30 cm :) dlatego inne parametry :) jak na głosnik za 70 zł to całkiem te 12 cali z Teslami sie zgrywają. Co do mniejszych nie wiem jak grają.
                              Jesli byś miał kolumny na Vifach to ta koppa by pierdziała w stosunku do Vif :P

Dla początkującego biednego DIYowca to owszem :)

Skomentuj

a kto mógłby mi wyliczyć pod tego stx-a obudowe i jaki br był bym bardzo wdzięczny i tak już dużo mi wszyscy pomogli dziękuje :grin:

Skomentuj

a kto mógłby mi wyliczyć pod tego stx-a obudowe
                                  hmmm, może Ty?

Skomentuj

Bierz tego STX'a Ja go mam razem z TDA7294(Wiem ze to za mało, ale mi wystarcza) i potrafi to nie źle zagrac;]
                                    Obudowa okolo 28L i br strojony na 40-45hz.. Dł i srednice BR wyliczysz sobie w winiSD
                                    Pozdro!!

Skomentuj

Zamieszczone przez onomato
                                      br strojony na 40-45hz.. Dł i srednice BR wyliczysz sobie w winiSD
                                      spokojnie mozesz stroic na 38Hz.

a kto mógłby mi wyliczyć pod tego stx-a obudowe i jaki br
                                      http://diyaudio.pl/portal.php?show=21 prosze caly tutorial WinIsd :) milej lektury :)

[ Dodano: 2009-08-27, 20:10 ]
                                      jesli bedzie mial wejscie wysokopoziomowe to tak.

Skomentuj

ok program już mam i cały opis krok po kroku jak coś wylicze to dam znać :smile:

[ Dodano: 2009-08-28, 10:42 ]
                                        mam mały problem chciałem wrzucić te parametry do programu ale nie mogę otworzyć strony z tym głośnikiem a nie wiem jakie są parametry :cry: wszystkie strony internetowe sie otwierają o ta nie chce :cry: http://www.stx.pl/ mógłby mi ktoś podesłać parametry :neutral:

[ Dodano: 2009-08-28, 14:07 ]
                                        dobra parametry już mam :grin: strona wkońcu odpaliła :grin: wiecie co mam w tym wzmacniaczu do kolumn przedwzmacniacz ne025 NordElektronika i jest coś związane z subwooferem tylko nie wiem o co chodzi może kturyś z was wie ?

Skomentuj

Czaruję...
                                        X