Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

subwoofer 150w,25l,25cm

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez kamillo
    wiecie co mam w tym wzmacniaczu do kolumn przedwzmacniacz ne025 NordElektronika i jest coś związane z subwooferem tylko nie wiem o co chodzi może kturyś z was wie ?
    moze to jest normalne wyjscie na suba aktywnego.

Skomentuj

dał bym schemat ale za bardzo nie wiem jak to zrobić :sad:

[ Dodano: 2009-08-29, 09:20 ]
      LICZYŁEM OBUDOWĘ W TYM PROGRAMIE I WYSZŁA MI 30L 37Hz a br średnica 10cm a długość 50cm czy to normalne gdzie taki br dostane czy ktoś kto już liczył tego stx-a miał takie wymiary ?

[ Dodano: 2009-08-29, 11:09 ]
      czy obudowa może być z płyty o grubości 3cm bo takie mi zostały ? :neutral: proszę żeby ktoś odpowiedział

Skomentuj

LICZYŁEM OBUDOWĘ W TYM PROGRAMIE I WYSZŁA MI 30L 37Hz a br średnica 10cm a długość 50cm
        Strojenie ustaw najlepiej na ok. 45Hz, mniej nie ma sensu bo charakterystyka częstotliwościowa zaczyna opadać. Tunel BR wystarczy o średnicy wewnętrznej 8cm i wtedy długość będzie wynosiła 18cm. Niestety podobny problem z BR miałem w moim subie (GDN 20/80/2). Możesz mieć problem z dostaniem takiego BR, dlatego najlepiej kup krótki tunel fi 8cm i przedłuż go rurą PCV.
        czy obudowa może być z płyty o grubości 3cm bo takie mi zostały ?
        Może być.

Skomentuj

dzięki wielkie bart210 :smile:

[ Dodano: 2009-08-30, 14:23 ]
          jeśli strojenie ustawiłem na 45Hz to br zmienił długość do 32cm ale założe taki jak kolega mówił

Skomentuj

Czaruję...
          X