Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

obudowa-pytanko

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

obudowa-pytanko

witam. chcę zrobić zestaw GDN 14-100-8 SCX + GDWK 10-200-8 PJ.
    tutaj:
    http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=1...r=asc&start=25
    jest post Pawla S., w którym podaje wymiary obudowy. http://rapidshare.com/fil...RN_150___PJ.PDF
    lecz zastanawia mnie jedna rzecz, a mianowicie: w tym pdfie, na ostatnim zdjęciu są wymiary takie: 170/240/370, a z boku są takie: 133/204/370 i nie wiem któremu wierzyć... proszę o pomoc!

i przy okazji, spytam co wybrać: płytę MDF czy wiórową? (obie 18mm)

Może i bym Tobie na to pytanie odpowiedział gdybym tylko mógł otworzyć ten plik...rapidshare,co za szit.

Skomentuj

czarny1906, przyjzyj sie dokladnie temu PDFowi - wymiary zewnetrzne to
      Zamieszczone przez czarny1906
      170/240/370
      a wymiary na dole to wymiary scianek :P

Skomentuj

To według których wymiarów ciąć?
        I która płytę zastosować: MDF czy wiórowa?

Skomentuj

ja nadal nie rozumiem w czym ty widzisz problem?
          monitorek w rzucie izometrycznym jest zwymiarowany
          ale przeciez wymiary poszczegolnych scianek sa podane wyraznie w kolkach z odnosnikami do poszczegolnej scianki!
          tak wiec naprawde nie wiem czego potrzebujesz jeszcze zeby to zrozumiec :???:

Zamieszczone przez czarny1906
          I która płytę zastosować: MDF czy wiórowa?
          jakbys pobral zdjecia to bys widzial jak ja to zrobilem
          kupilem MDF tylko na front zeby lepiej sie frezowalo
          jak nie zamierzasz frezowac to mozesz smialo kupic tylko wiorowke

Skomentuj

Wymiary zewnetrzne sie roznia od tych podanych do ciecia na wymiar. Przeciez jak skladasz paczki to kawakki plyty zachodza na siebie, i na koncu daja wymiar zewnetrzny kolumny. :wink:

Skomentuj

teoretycznie jakby wszystkie kanty sciac na 45stopni to mozna zlozyc szescian z formatek o wymiarach dajacych wymiar zewnetrzny :) technologie skladania skrzynek sa przerozne wiec trzeba miec troche orientacji przestrzennej. ja nigdy nie udostepniam gotowych dokumentacji obudow bo jak ktos sam nie potrafi wyobrazic sobie poskladanego szescianu to niech sie nie bierze za robienie kolumn.

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
                teoretycznie jakby wszystkie kanty sciac na 45stopni to mozna zlozyc szescian z formatek o wymiarach dajacych wymiar zewnetrzny
                no tak. ale jak probowalem zrobic tak w domowych warunkach to wyszlo to strasznie :???:
                Zamieszczone przez irek
                ja nigdy nie udostepniam gotowych dokumentacji obudow bo jak ktos sam nie potrafi wyobrazic sobie poskladanego szescianu to niech sie nie bierze za robienie kolumn.
                a tu masz racje

Skomentuj

Czaruję...
                X