Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Drobny problem z konfiguracją kompa (speaker workshop)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Drobny problem z konfiguracją kompa (speaker workshop)

Witajcie, mam mały problem, złożyłem jiga działa, przeszedł wszystkie punkty kontrolne poprawnie.
    Podłączyłem go wg. schematu
    I tu zaczynają się schodki... ponieważ, nie mogę nagrać sygnału testowego...
    Nagrywa mi coś takiego
    Zwróćcie uwagę na amplitudy...
    Robiłem taki test, dotykałem palcem lewego kanału na jigu i jak odkręcę wzmacniacz trochę mocniej to wyraźnie słyszalne są trzaski... czyli przejście jest, coś tam jednak się dzieje... natomiast jak dotykam prawego kanału to jest cisza, nie wiem czemu.
    Posiadam kartę SB live 24 bit model sb 410
    Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

pietro54, jakie masz ustawienia mixera.Zakładając że stery i winde masz ok.to coś żle podłanczasz.Z amplitud wynika że żaden sygnał się nie nagrywa a sygnał który podajesz jest przesterowany totalnie...wklej jeszcze screeny mixera i powiększ amplitudę sygnału...i na miłość Boską wklejaj miniaturki :)

Skomentuj

Myślę że z kablami i z jigiem jest wszystko ok, bo jig przeszedł wszystkie punkty kontrolne, a kabelki są ok bo inaczej nie było by słychać trzeszczenia w głośnikach? myślę że jest to kwestja konfiguracji windy.

Tak u mnie to wygląda ^^

Skomentuj

pietro54, przedewszystkim zmutuj Line-In w Playback Control.
        Wywal wszystkie procesory dzwięku które masz załączone(o ile masz).Wydaje mi się że powinienłeś zaczynać od suwaków położonych na połowie głośności.
        Zobacz czy w zaawansowanych Line-In nie jest coś ustawione....
        Zdaj relację....

Skomentuj

W record control, w line in nie mam nic zaznaczone... Jest tylko opcja do not monitor, więc to nie jest zaznaczone.
          Jeszcze zaktualizuje sterowniki od karty i zobaczymy co to da..

[ Dodano: 2009-09-03, 21:50 ]
          Hej... Problem w pewien sposób rozwiązałem, podłączyłem na kablach wyjście z wejściem i... sygnał jest poprany... problem musi być na jigu..
          jig przechodzi punkty kontrolne za każdym razem, sprawdzałem 3 razy, dwa razy ja raz kolega. Jig jest sprawny, ustawiam pozycję direct sw1 pozycja off sw2 prawo i sw3 dół.. sprawidzłem przejście między j4 i j3 lub j2... i obwód jest rozwarty, więc w takiej sytuacji nie ma się co dziwić że jest brak sygnału, teraz trochę nie rozumiem..
          http://diyaudio.pl/portal.php?show=25 tu są podane dwie skrzynki, w jednej numeracja sw idzie od lewej w drugiej od prawej... ja zrobiłem sw1 po prawej stronie, mimo wszystko uważam że sw1 to sw1... może macie jakieś sugestie?

Skomentuj

Zamieszczone przez pietro54
            w jednej numeracja sw idzie od lewej w drugiej od prawej
            tam masz podaną dobrze numerację tylko Ty złożyłeś go od strony monażowej :)
            Zamieszczone przez pietro54
            może macie jakieś
            zlutuj go jeszcze raz ale dobrze...

Skomentuj

Hmm... Ale skoro testy przechodzi pomyślnie to...?

Skomentuj

a chinche i BP też masz na odwrót ??

[ Dodano: 2009-09-08, 17:29 ]
                I co,po przelutowaniu hula???

Skomentuj

Czaruję...
                X