Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

słuchawki

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

słuchawki

Hej
    Mam 'proste' pytanie, jakie słuchawki wybrać ?
    mam jakieś 300pln na nie. Dodatkowo mogę przeznaczyć na wzmaka słuchawkowego jakieś 100pln.
    Jakie słuchawki wybrać? Na oku mam:
    Sennheisery 555
    AKG K530
    Denon AH D501
    Koss Pro4AAT Titanium Pro
    Beyerdynamic DTX800
    audio-technica ATH-AD300
    Może Creative Aurvana Live?

Jeśli chodzi o wzmaka to myślałem o jakimś kicie AVT np.
    Czekam na propozycje, dzięki z góry

Zamieszczone przez _Marcin_
    Może Creative Aurvana Live?
    bardzo fajne słuchaweczki, miałem i byłem zadowolony... Chociaż obecne ceny są straszne... Ja je kupowałem po 180zł jak euro było po tyle co piwo :mrgreen:

Skomentuj

Mam AKG k530

Na poczatku lekki szok (po przesiadce ze słuchawek za 30zł), bo dzwiek jest hm... stonowany, z równym pasmem, wiec mało efekciarski. Ale za to nie meczy uszu, mozna bardzo dlugo sluchac, po przyzwyczajeniu sie nie czuc ich praktycznie na głowie (mimo, ze pierwsze przymiarki wychodza katastroficznie).

Ogolnie: mało efekciarskie w dzwieku słuchawki, ale jak trzeba, to dadza kopa

Skomentuj

moj faworyt to tez akg !

Skomentuj

Ja jak porównywałem Sennheisra( ale inny model niż w temacie) z jakimś trochę tańszym chyba Panasonikiem, to od razu powiedziałem, że biorę Sennheisery. Ten Panasonic mimo że wyglądał konkretniej to dzwięk miał do niczego - jakby zza koca jakiegoś. Jednak często firma to firma.
          Miałem te Creative Aurvana X-FI te najdroższe(chyba z 650zł kosztowały) pożyczone od znajomego - bez baterii(włączonych efektów czy polepszaczy ) to dzwięk jest do d***.
          Miałem je dostać w rozliczenie za zrobienie monitorów(tylko robocizne-materiały kupił) na Peerless HDS ale jak je usłyszałem to zrezygnowałem.

Skomentuj

Czy miał ktoś do czynienia ze słuchawkami GRADO?
            Od pewnego czasu chodzi mi po głowie model SR60 i jestem bardzo ciekawy czy te słuchawki są faktycznie tak dobre jak o nich piszą.

Skomentuj

No fajno, fajno więc AKG K530 vs Senki 555
              Wie ktoś gdzie można dostać te AKG K530 LTD ? Bo same obleśne białe są... ;>

Skomentuj

HD555 sobie odpusc - bas nachodzacy na srednice, srednica malo konturowa - jak zza sciany i jednostajna gora. Naprawde niewarto. Warto natomiast nieco doplacic do HD595, ktore mimo bardzo podobnego charakteru graja o klase lepiej.
                Aurvana Live i Aurvana X-fi to zupelnie rozne sluchawki - w zasadzie nie ma co porownywac. Te drugie to napakowane elektronika sluchawki "dla graczy"
                Aurvana Live - b. duzo basu (ale sporo lepszej jakosci niz z Sennheiserow), calkiem przyzwoity srodek i gora - warunek to wymiana stockowego kabla na cos lepszego. W przeciwnym razie sluchawki wykastrowane sa z gory i brzmia malo ciekawie. Generalnie wole je niz Grado SR-60, byle mialy wymieniony kabel (na stockowym dobre sa chyba tylko do "lupanek").
                SR-60 z kolei maja ostrawy przelom srodka i gory. slaba wlasciwa gore. bas powolny, ocieplony. Generalnie za swoja cene moga byc, ale CAL prezentuja jednak wyzszy poziom - bardziej konturowo w pozytywnym tego slowa znaczeniu podaja muzyke.
                K530 nie znam, ale po wielu pozytywnych opiniach chyba bym zaryzykowal je kupic :P

Skomentuj

no więc wybrane :-D AKG K530 LTD :grin:

Skomentuj

W takim razie link do aukcji znajomego: http://www.allegro.pl/item734886640_...ed_czarne.html

:)

Przepraszam :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Caleb
                      calkiem przyzwoity srodek i gora - warunek to wymiana stockowego kabla na cos lepszego. W przeciwnym razie sluchawki wykastrowane sa z gory i brzmia malo ciekawie
                      :shock:
                      A czy montaż dużego jacka Furutecha jeszcze bardziej poprawi brzmienie słuchawek?

Skomentuj

wafer: zanim zaczniesz pisac durne komentarze proponuje wpierw posluchac, a nie udawac "inteligenta"... nie mam tu na mysli bron boze kupna jakiegokolwiek "audiofilskiego" kabla. byle mikrofonowy z elektronika da rade, byle tylko wszedl przez otwory. Bardzo dobrze z tym zadaniem radzi sobie Conducfil Sonolene (bo przede wszystkim miesci sie przez otwory :P), a kosztuje przy tym ponizej dychy za metr.

Skomentuj

dobra... a może jakieś konkrety?

mam do wydania 200zł na słuchawki. Co polecacie zakupić?

Skomentuj

Słuchał może ktoś i porównywał do innych marek słuchawek Tonsil Sd 426?

Skomentuj

a do czego te słuchawki? stacjonarnie czy na dwór?

Skomentuj

dokopałem się :)
                                http://www.audiostereo.pl/Tonsil_sd4...97-963-15.html

Skomentuj

Zamieszczone przez Caleb
                                  a do czego te słuchawki? stacjonarnie czy na dwór?
                                  raczej dwór ale czasami tez będą używane w domu

ps myślałem nad tymi:

http://allegro.pl/item810114999_rewo...s_shh9708.html

Skomentuj

Jak to mają być jakieś dokanałowe to przejrzyj ofertę SoundMagiców. Pomimo, że to chińszczyzna to brzmieniowo jak za swoją cenę są całkiem niezłe. Oprócz tego weź pod uwagę Sony MDR-EX85LP (ew. MDR-EX85LWP, czyli białą wersję - ta zdarza się, że kosztuje połowę ceny czarnych, więc IMO warto).

Skomentuj

wiesz... nie ma być jak najtaniej tylko jak najlepiej za te pieniądze

jeżeli przykładowo mam 200zł do wydania a te philipsy są warte tej ceny to mogę dać te 30zł więcej.

Skomentuj

Niestety nie słuchałem tych Philipsów, więc nic o nich nie napisze. Nie podobały mi się SHE9500, ale SHH 9708 to jednak inny model - droższy więc pewnie też gra lepiej. O wymienionych przeze mnie Soniaczach masz w internecie pełno recenzji - raczej pochlebnych, więc nie byłoby to kupno kota w worku - jakiś tam poziom prezentują, co oczywiście sam potwierdzam. Nie jest to ideał - mają jak dla mnie za dużo dolnego środka i są generalnie ocieplone. Za tą kasę jednak ciężko mieć wszystko. A to że biała wersja kosztuje czasem 100zł to chyba tylko powód do radości...

Skomentuj

Czaruję...
                                        X