Witam!
Jestem tu nowy wiec primo chce wszystkich pozdrowic!
Koniec czesci oficjalnej.
Zamierzam stac sie szczesliwym posiadaczem subwoofera. Troche poczytalem na stronie o budowie takowych, poczytalem rowniez o konstrukcjach forumowiczow (respect panowie...poprostu respect).
Posiadam aktualnie amplituner SONY STR-DE445 (5x50) i podlaczone do niego male kolumienki zdzielane ze skrzyni po tonsilach (ok 18l). Nie bawilem sie w jakies wywalone w kosmos glosniki. Kupilem do tych skrzynek po dwa tonsile GDN16/30/8 i gwizdek GDWK9/80/1/8. Do tego trojdrozna zwrotnica junbo czy jakos tak
. Po jednym GDN na kolumne owinołem szczelnie matą tłumiącą (zeby uszczelnic tak jak to jest w GDMach, coby niskotonowy go nie wypychał - kumpel tak polecil) i pomalowalem akrylem dekorala na czarno. Ogolnie jestem z zestawu zadowolony, graja super czysto (porownywalem z jakimis wypasionymi kolumnami sone majacymi jakie 45l - moje grały lepiej, mniej długiego buczacego basu ale wiecej twardego co mi bardziej odpowiada). Nie mniej jednak chce sobie złożyć do końca zestaw kinowy (jeszcze centralny i dwie satelitki oraz sub).
I teraz pytanie. Jakiej pojemności skrzynie i mocy glosnik oraz wzmacniacz zmontować do pokoju ok 16m2 (pokoj 4x3.9)?
Na fotkach daje jak wygladaja moje pupilki (kolumienki potonsilowskie) oraz pogladowo jak rozmieszczone sa meble w moim pokoju
Pozdrawiam wszystkich!
Jestem tu nowy wiec primo chce wszystkich pozdrowic!
Koniec czesci oficjalnej.
Zamierzam stac sie szczesliwym posiadaczem subwoofera. Troche poczytalem na stronie o budowie takowych, poczytalem rowniez o konstrukcjach forumowiczow (respect panowie...poprostu respect).
Posiadam aktualnie amplituner SONY STR-DE445 (5x50) i podlaczone do niego male kolumienki zdzielane ze skrzyni po tonsilach (ok 18l). Nie bawilem sie w jakies wywalone w kosmos glosniki. Kupilem do tych skrzynek po dwa tonsile GDN16/30/8 i gwizdek GDWK9/80/1/8. Do tego trojdrozna zwrotnica junbo czy jakos tak

I teraz pytanie. Jakiej pojemności skrzynie i mocy glosnik oraz wzmacniacz zmontować do pokoju ok 16m2 (pokoj 4x3.9)?
Na fotkach daje jak wygladaja moje pupilki (kolumienki potonsilowskie) oraz pogladowo jak rozmieszczone sa meble w moim pokoju

Pozdrawiam wszystkich!
Skomentuj