Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jak zregenerować głonik gdn 25/80

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jak zregenerować głonik gdn 25/80

witam chciakbym zregenerować głośnik gdn 25/80 , do dyspozycji mam starego grata(znaczy głośnik z wykryszonym g zawieszeniem) nowe zawieszenie z membraną i nakładkę przeciwpyłową(raczej nie jestem w stanie załatwić nowej cewki i d zawieszenia). Oczywiście czytałem artykuł na stronie ale tam jest napisane jak zregenerować cały głośnik a mi chodzi tylko o ww części.
    Abu mie było wątpliwości to nie chce budować żadnego suba czy kolumny tylko po prostu chce sie sprawdzić(spróbować czegoś nowego:) za wszelkie wskazówki bedę wdzięczny

na stronie jest obszerny materiał na ten temat

Skomentuj

Nie jestem zwolennikiem regeneracji.

Skomentuj

Witam! Też tego niegdy osobiście nie robiłem, byłem tylko świadkiem jak to jeden gośc robił, na moich oczach! Sprawa wyglada tak! on poprostu uciol membrane prawie przy samej cewce ( oczywiscie najpierw wytargal kopolke), tak ze tej starej membrany zostalo mu od cewki jakis moze 1 cm. Zerwał stare zawieszenie i tym sposobem został mu głośnik z cewka, starym zawieszeniem dolnym i kawałkiem starej membrany! Następnie przymierzył nowa membrane, poszerzył delikatnie otwor na cewke i nową membrane przykleil do starej, prawie idealnie spasowala na calej powierzchnie starej membrany! Oczywiscie tego pozniej nie widac bo zakrywasz kopolka. No i oczywiscie pozniej jak troche przysechl budapren to zalal klejem jeszcze przy cewce i nowa membrane. Przukleil jeszcze zawieszenie gorne do kosza i zostawil do wyschniecia!! Nie wiem czy to dobry sposob ale wiem na pewno ze ten glosnik gra!!!! I to nawet przy głosnym slychaniu (altony) nie ma zadnych trzaskow czy charczenia!

Nie wiem czy ci pomoglem, napewno troche zamotalem, ale jak przeczytasz powoli, krok po kroku to bedziesz wiedzial jak zrobic! Ewentualnie nauczysz sie na bledach :))!!!! Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Czaruję...
        X