Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pierwsze kolumny niech ktos pomoze konkretny projekt

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

No ja bym się skusił na twoim miejscu na projekt Takero tym bardziej że odrazu widać że jesteś zielony w temacie to cię czeka droga przez mękę zanim wszystko zrozumiesz. A tu masz podane wszystko na tacy i znając życie końcowy efekt i tak przerośnie twoje oczekiwania. Więc bądź wdzięczny koledze że chce ci uprościć życia a nie że ci wciska badziew za 5zł od żółtków.

Skomentuj

takero, a jaki litraż obudowy do tego trójdrożnego zestawu?

Skomentuj

vxam, do którego ?
        Do pierwszego ok 10l dla niskotonowca i z 4-5 dla średniaka.
        Do drugiego 15-20 dla niskotonowca i litr - dwa dla średniaka.

Skomentuj

chodzi mi o ARN 5618 + ARN100...a co to za wysokotonówka?

Skomentuj

chodzi mi o ARN 5618 + ARN100...
            Do drugiego 15-20 dla niskotonowca i litr - dwa dla średniaka.

Zamieszczone przez takero
            a co to za wysokotonówka?
            mała,delikatna, neodymowa i z fabrycznego zestawu , więcej do szczęścia nie potrzeba :P

Mam też projekt budy jakby co :P

Skomentuj

a zwrotnica z jakich podzespołów?

Skomentuj

cewki z poinka , kondy mkt, nowe wszystko , nie z rozbiórki :P

Skomentuj

w sumie to mam teraz trochę czasu mógłbym spróbować.....
                  propozycja poszła na priv

[ Dodano: 2009-09-09, 00:05 ]
                  hmmm a te głośniki nadają pod b-r...???

Skomentuj

Zamieszczone przez Demien
                    Pawle S mam rozumieć ze robisz wlasnie zwrotnice
                    zwrotnice maja powstac do 2xGDN 14 SCX + PJ oraz do 2x GDN 17 SK + PJ
                    ale niestety nadal czasu brak - musze zrealizowac inne projekty zanim sie za tamto wezme...

Zamieszczone przez takero
                    ARN 5618 + ARN100 + to co wyżej + oczywiście zaprojektowane pod to połączenie dedykowane zwroty

Cena - j.w.
                    zamienilbys woofera na ARN 6618 i wtedy bym smialo bral (na miejscu autora tematu)

Zamieszczone przez vxam
                    hmmm a te głośniki nadają pod b-r...???
                    kazdy sie nadaje ale nie kazdy zagra odpowiednio dobrze. do b-r to max 15 litrow.
                    dla ARN 6618 to nawet i 30-40 litrow zeby to dobrze zagralo...

Skomentuj

a co powiecie o tym http://img231.imageshack.us/i/691239896468.jpg/

Skomentuj

zwrotnica nie wygląda przekonywująco... Masz może jakieś pomiary tej zwrotnicy?

Skomentuj

ja nie mam dosłownie nic szukam czegos ciekawego

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                            dla ARN 6618 to nawet i 30-40 litrow zeby to dobrze zagralo...
                            dlateog wolę 5618 :P

niezły syf, podobnie jak te stxy 20 80 4 sc których już nie produkują. Ktoś dał konda żeby zbyt łatwo kopułki nie spalić, niestety za duzego i kalkulatorem L pada obliczył , 20 nawet nie filtowane, ciekawe że coś takiego do Ciebie przemawia :>
                            csbiczek,eeee, po co Ci w ogóle jakiekolwiek pomiary ?:>
                            Demien, cofam moje oferty dla Ciebie.

Skomentuj

Demien, jak chcesz szybko i cos co spelnia twoje wymagania to kup 2xARN 150 + SC10n (wolalbym vife D27 ale jest nie osiagalna)

jak chcesz te same wymagania ale wieksze glosniko to mozesz zbudowac 2xGDN 17 SK + GDWK PJ (niestety na zwrotnice poczekasz troche...)
                              lub mniejsze 2xGDN 14 SCX + GDWK PJ - rowniez zwrotnicy narazie brak

Skomentuj

W każdym razie kieruj się dostępną zwrotnicą, np z tego tematu:
                                http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=4530

Skomentuj

Chłopaki dobra ale gdzie mogę dostać te arany i tego visatona sa jeszcze jakieś miejsca prócz allegro tam są 150 ale 8oh parę dni temu widziałem visatony ale wtedy jeszcze nie nie wiedzialem czy mi sie przydadzą a miałem brać :) druga sprawa cos innego chodzi mi juz po głowie oto link http://audiomania.info/viewtopic.php...c935f3a3e58b2e zawsze lubiłem firmę tonsil czy to będzie lepsze od tych aranow ? i zwrotnica gotowa cenowo wyjdzie podobnie

Skomentuj

Demien, jak uda ci sie kupic te GDNy za rozsadne pieniadze (do 60zl bym dal) to szczerze polecam
                                    napewno zagra duuuzo lepiej na srednicy niz ARNy. ale z iloscia basu moze byc juz gorzej. moze byc go mniej ale za to duzo bardziej zroznicowany i szybszy

a visatona kupisz tu http://grelton.mycom.pl/

[ Dodano: 2009-09-10, 19:09 ]
                                    przypomnialo mi sie ze mam tez schemat tego GDNa z tonsilem GDWK 11/100
                                    kupisz go taniej na allegro

Skomentuj

ten schemat jak dobrze pamiętam jest w gotowych projektach zwrotnic :)

[ Dodano: 2009-09-12, 14:16 ]
                                      a tak jezeli chodzi o te kopułki to jaka lepsza GDWK czy Visaton ?

Skomentuj

Czaruję...
                                      X