Jaka konfiguracja lepiej zabrzmi w moim przypadku:
3D STX
GDN-22-140-8-SCX
GDM-14-150-8-SCX
GDWK-10-200-8-PJ
czy 2D STX i sub:
GDN-18-130-8-AKX
GDWK-10-250-8-AKX
sub na GDN-22-140-8-SCX +mostek TDA
Powierzchnia pomieszczenia 26m2,
muzyka to jazz, stara elektronika, i pochodne (w sumie dość wymagająca dla kolumn) ale basu trochę też powinno być ,
Budget: myślę wykonać to na zasadzie- kup przetworniki a potem dopasowuj tak aby nie przesadzić z wydatkami czyli kasy nie za wiele.
Jestem początkujący ale chcę wykonać jako pierwszy krok coś co inni robią po jakimś osłuchaniu się ze swoją pierwszą konstrukcją.
Kalkulacja którą przeprowadziłem po lekturze tego i innych for DIY wykazała że moje wymagania stawiane tej konstrukcji powinny opierać się na tych projektach z paru powodów
1 Stosunek cena jakość
2 Projekty sprawdzone(nie zaczynać nowego bez doświadczenia)
3 Wg forumowiczów nie są to złe przetworniki jak na początek
Dzięki za rady.
3D STX
GDN-22-140-8-SCX
GDM-14-150-8-SCX
GDWK-10-200-8-PJ
czy 2D STX i sub:
GDN-18-130-8-AKX
GDWK-10-250-8-AKX
sub na GDN-22-140-8-SCX +mostek TDA
Powierzchnia pomieszczenia 26m2,
muzyka to jazz, stara elektronika, i pochodne (w sumie dość wymagająca dla kolumn) ale basu trochę też powinno być ,
Budget: myślę wykonać to na zasadzie- kup przetworniki a potem dopasowuj tak aby nie przesadzić z wydatkami czyli kasy nie za wiele.
Jestem początkujący ale chcę wykonać jako pierwszy krok coś co inni robią po jakimś osłuchaniu się ze swoją pierwszą konstrukcją.
Kalkulacja którą przeprowadziłem po lekturze tego i innych for DIY wykazała że moje wymagania stawiane tej konstrukcji powinny opierać się na tych projektach z paru powodów
1 Stosunek cena jakość
2 Projekty sprawdzone(nie zaczynać nowego bez doświadczenia)
3 Wg forumowiczów nie są to złe przetworniki jak na początek
Dzięki za rady.
Skomentuj