Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zwrotnica do tonsil gtc 11 130 + arn

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez vxam
    Skora zwrotą można niwelowac ostrośc/delikatność głośnika to po co ludzie na forach diy próbują dobierac glosnik pod wzmacniacz?
    bo do jednego celu prowadzi wiele dróg. Tyle że skoro projektowanie zwroty to i tak wiele kolejnych jej wersji rozwojowych to czemu nie słuchać ich na wzmacniaczu pod którym będą grały i na bieżąco nie eliminować tego co nam nie pasuje ?

Skomentuj

...całkiem sensowne.

Tak czy inaczej przymierzam się do zrobienia czegoś dużo lepszego niż mam. GTC + 2 arn pójdzie jako tył kina póki nie zdobędę funduszy żeby je czymś zastąpić.

Skomentuj

Zamieszczone przez vxam
        Tak czy inaczej przymierzam się do zrobienia czegoś dużo lepszego niż mam. GTC + 2 arn pójdzie jako tył kina póki nie zdobędę funduszy żeby je czymś zastąpić.
        ja proponuję to sprzedać... Jak miałbym robić tanie tyły to wolałbym ARX165 w wersji 8R, poważnie.

Skomentuj

Chodzi Ci o ARX165 8 ohm? bez wysokotonwego?

Skomentuj

no nawet ;]

Skomentuj

w sumie to nawet budy bym miał gotowe do arx'a...

Skomentuj

spróbować można , wiele to nie kosztuje :P

Skomentuj

napisz coś więcej....jak go zaplikować? gołego, bez zwroty...?

Skomentuj

z 10l zamknięta, na początek bez żadnej filtracji.

Skomentuj

hmm chyba spróbuje, mam obudowy jakieś 13 litrów i tak się marnują z jakims beznadziejnym nadpalonym głośnikiem. Zmniejszę objętość i poszukam tych przetworników

Skomentuj

nie no , zmniejszać tak od razu nie musisz, możesz zacząć w 13l, potem wsadzić cokolwiek tymczasowego co zmniejszy objętość, mąkę, cukier, butelki, cokolwiek, porównać i myśleć co dalej :)

Skomentuj

no wlasnie tak myslałem żeby coś tam włożyć. Poszukam tych arx, jak nie będa drogie to wezmę i zobaczymy jak to gra

Skomentuj

vxam, 27zł sztuka około

Skomentuj

jutro zajrzę na wolumen, może znajdę w podobnej cenie

[ Dodano: 2009-09-18, 16:05 ]
                              głośniki kupione arx 165 8 ohm wyszły trochę drożej (35zł/szt.), podłączyłem tak na sucho i pierwsze wrazenie to to takie że pojawiła się średnica:)

[ Dodano: 2009-09-19, 17:04 ]
                              drugie wrażenie: mam wrażenie, że dzwięk jest nie najwyższych lotów...wysokie jakieś mało soczyste...
                              Czy po wygrzaniu będą grać lepiej?

Skomentuj

Czaruję...
                              X