Po wielu różnych pomysłach, które z różnych przyczyn upadły, postanowiłem zrobić 2 monitory i centralny pod kino.
Kolumny mają grać przede wszystkim dynamicznie (nie chodzi o głośność) i szczegółowo, muszą mieć czytelną średnicę. Dlatego wybrałem (na podstawie dobrych opinii na forach) głośniki Seas'a. Będą służyły zarówno jako przednie kino jak i do słuchania różnej muzy. Kolumny bedą grały pod yamaha 440rds
Wstępnie wytypowałem taką konfigurację:
Seas 27TBFC/G (H1212) + Seas L18RNX/P
znalazłem też taką zwrotę do powyzszego zestawu: zwrotnica
Obudowa pewnie 12 -16 litrów
Biorę tez pod uwagę:wysokotnowy seas 27TDFC i niskośredniotonowe: papierowy seas CA18RNX lub polipropylenowy P18RNX / P
W związku z tym mam kilka pytań do osób które słyszały te głośniki i mogą coś doradzić:
1) który wysokotonowy: aluminiowy 27TBFC/G czy 27TDFC??
2) który średnioniskotonowy: L18RNX/P czy CA18RNX czy P18RNX / P??
3) Czy powyższe 18cm głośniki zapewnią odpowiednią średnicę do kina?
4) czy ktoś stosował zwrotnicę z linka powyżej? Jest OK?
pozdrawiam
Kolumny mają grać przede wszystkim dynamicznie (nie chodzi o głośność) i szczegółowo, muszą mieć czytelną średnicę. Dlatego wybrałem (na podstawie dobrych opinii na forach) głośniki Seas'a. Będą służyły zarówno jako przednie kino jak i do słuchania różnej muzy. Kolumny bedą grały pod yamaha 440rds
Wstępnie wytypowałem taką konfigurację:
Seas 27TBFC/G (H1212) + Seas L18RNX/P
znalazłem też taką zwrotę do powyzszego zestawu: zwrotnica
Obudowa pewnie 12 -16 litrów
Biorę tez pod uwagę:wysokotnowy seas 27TDFC i niskośredniotonowe: papierowy seas CA18RNX lub polipropylenowy P18RNX / P
W związku z tym mam kilka pytań do osób które słyszały te głośniki i mogą coś doradzić:
1) który wysokotonowy: aluminiowy 27TBFC/G czy 27TDFC??
2) który średnioniskotonowy: L18RNX/P czy CA18RNX czy P18RNX / P??
3) Czy powyższe 18cm głośniki zapewnią odpowiednią średnicę do kina?
4) czy ktoś stosował zwrotnicę z linka powyżej? Jest OK?
pozdrawiam
Skomentuj