Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny szerokopasmowe na odsłuch

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolumny szerokopasmowe na odsłuch

Muszę zrobić na prośbę mojego zespołu kolumnę na odsłuch dla wokalu na próby. Zastanawiałem się nad tym głośnikiem http://reproduktory.tvm-valmez.cz/si...608-p-103.html . Koszt powiedzmy 300zł max (liczę w tym materiał pod bude, gniazda speakon i głośniki). Chciałem dać takie 4, ze względu na ich małą moc (połączyć po 2 równolegle).Kolumna ma grać, nie wyglądać. Projekt wygląda tak, że obudowa będzie miała wejście na lewy i prawy kanał ( jeden głośnik pod jedno wejście, drugi pod drugie). Głośniki będą oddzielone grubą przegrodą. Już tłumacze dlatego tak, a nie inaczej. Chodzi o to, że na każdym kanale będzie oddzielny mikrofon podłączony (ustawione na mikserze), jednocześnie nie chce robić oddzielnych kolumn, bo nie ma na to miejsca. Znacie może jeszcze jakieś inne w miare dobre głośniki szerokopasmowe rzędu 20cm wzwyż?

Znacie może jeszcze jakieś inne w miare dobre głośniki szerokopasmowe rzędu 20cm wzwyż?
    ciężko :) Szczególnie w podobnej cenie.

Czym chcesz to napędzać ?

Skomentuj

Mój kolega ma końcówkę mocy 100 watt na kanał bodajże (jakieś diy).

Skomentuj

to przy wokalu nawet po jednym ARZ wystarczą , ja w hornach męczyłem dwa w różnej muzyce połączone równolegle zdaje się pod 300w panelem Irka do suba :P

Skomentuj

Tylko czy nasz wokal będzie się słyszał. Salka ma koło 16 m^2, a jest w niej piec spory piec gitarowy, basowy i pod klawisze. Dochodzi jeszcze do tego perka z potężną stopą. Te głośniki będą musiały dość głośno grać ;p

Skomentuj

wagnerosss, ja tym zestawem jak wyżej napędzałem podwórko :)
            A mam spore :)

Skomentuj

moze stx gds 30-200?

Skomentuj

Czaruję...
              X