Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kilka gratów da się coś z tego zrobić??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kilka gratów da się coś z tego zrobić??

Mam nastepujące "graty"

2 glosniki HH1239 12" niby 400W (jak beda miec 200 to bedzie dobrze)
    2 glosniki MC Farlow T8 80/2 (jako srednica)
    2 wysokotonowe tonsila GDWK 10/80/1

nie znam niestety parametrow T/S basowek;/ nigdzie nie umiem ich znalesc (ktos moze zna?)
    kolumny chce zrobic b-r, z wiorowki oklejonej okladzina, wytlumioną wateliną lub gąbką, zwrotnice wykonam sam (jakies tam pojecie mam)
    zdaje sobie sprawe ze nie bedzie to "genialna" konstrukcja, ale nie mam zamiaru przeznaczyc na kolumny fortuny, prosze o pomoc glownie z tymi parametrami basowki, mile widziane beda takze opinie, moze jakas porada osoby ktora zetnkela sie z HH?

ja to ci proponuje wywalic to wszystko procz wysokotonowcow, sprzedac, oddac co checesz kupic cos na dwu drogi rozejrzyj sie za stx,tvm, heco magnat itp. nie drogie przetworniczki, poszukaj napewno znajdziesz cos dla siebie, a jesli juz sie uprzesz przy tych to wrzuc po jednej 30cm w 50-60L oczywiscie zamknieta no i tyle

Skomentuj

jedyna opcja (o pomiarach niewspminam bo skoro newiesz co z tymzrobicto o pomiarach też pewno niemasz pojęcia) to

jesli niemasz parametrów do niskich to robisz 3 drożne kolumny 50 litrowe oczywiście zamknięte do tego średniak do ego kopułka i jakas zwrotka 3 drożna i modlisz się żeby to jakoś grało

ja sam niefatygowalbym się w to , wolałbym sprzedać wszystko oprócz kopułek np na alegro i mieć problem z głowy, nawet za smiesznepieniądze bo wtdy zrobiśz sobie coś małego ale sprawdzonego

Skomentuj

hmm tak myslalem, ten hh i sredni jest do (_._), dobrze ze chociaz wysoki jest dobry, wszystko zdobylem okazyjnie za grosze, moze jakas podpowiedz na jakie glosniki sie zdecydowac? bas+srednica
        slucham glownie twardszej muzy - rock, hard rock ale dobrym basikiem nie pogardze, moze sa jakies komplety zwrotnica+glosniki (aha no i zeby mialy odpowiednia moc w razie jakiejs malej imprezki)
        jesli chodzi o samodzielenle pomiary to az taki wielki problem by to nie byl ale skoro to badziew wiec po co sie meczyc

Skomentuj

Sproboj STX GDN 27-150-8 SS + STX GDM 17-150-8 SS + twoj wysoki... Niski daje sobie rade w 45l closed... Do rocka w sam raz...

Skomentuj

Ja dałbym standard tesle arn 226 i tesle arp 150 i finito. Obódowy obliczyć.

Skomentuj

Mig ta tesla pierdnie mu na pierwszych zwrotkach rocka na imprezie!Ja radze tak jak Theant,STX bo sie przynajmniej nie dają łatwo popsuć i głośno grają.
              PZDR

Skomentuj

umberto a jakiś konkretny model

Skomentuj

Jesli stxy to zapewne tylko 23-120 seria SC albo 32-150- i tez seria sc, to sa najlepsze przetworniki stxa sprawdzone przez STXowskiego speca ... wszyscy wiedza o kim mówie mocy sie nieboja a nawet wytrzymujawiecej niżto zalecane

pozdro SoundWave

Skomentuj

STX GDN 27-150-8 SS tez sprawdzony, daje sobie rade bardzo dobrze... Chociaz parametry maja sie nijak do tych na ich stronie, bardzo duze rozbieznosci...

Skomentuj

a tak przy okazji to co sie dzieje z tym "specem" dawno go na forum nie bylo...

a moze mi sie tylko wydaje )

Skomentuj

jak to co sie z nim dzieje , studia ---> czyt. pije gdzieś w barze lub na melinie i niema czasu na audio he :)

Skomentuj

Czaruję...
                        X