Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wybór głośników

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wybór głośników

Witam!!!
    Od jakiegoś czasu przeglądam różne fora i nigdzie nie mogę znaleźć nic o wyborze głośników, chcę zbudować kolumny 2x300w i mam problem z głośnikami, myślę nad stx tylko nie wiem jakie wziąć, czy mógłby ktoś mi pomóc?

2x300? jeszcze napisz ze do mieszkania 45 m^2

Skomentuj

nie nie do mieszkania 45m:P

Skomentuj

Napisz do czego to coś się pomyśli ;D

Skomentuj

i przede wszystkim ile masz kasy... ale napewno padnie propozycja 3drog na stx jesli masz na to kase... gdn22scx, gdm14scx, 10-200-PJ i zwrotnice ktora wykona Ci Pawel S.

Skomentuj

no i naped.. masz juz jakis? powiedz jakimasz pokoj.

Skomentuj

FORO1 : http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=16331 przejrzyj sobie caly dzial i zobacz co Ci pasuje. kosztorys masz podane przy praktycznie kazdej kostrukcji

Skomentuj

JA myślę, że na niskotonowy to coś mocniejszego - kolega zapewne bardziej będzie szedł w efektywność niż w troszkę lepszą jakość. Nie wiem czy by był tym 22cm zadowolony - bo ja bym nie był - No i 140W a nie 300W
                Lepiej niech weźmie np GDN-27-450-8-SC - chociaż imprezkę na tym zrobi.
                Pzdr

Skomentuj

rafal20 prosze Cie... jak ktos sluchal do tej pory muzyki na wieżach czy sprzetu typu technics sony pioneer to jak wstawi dwie 22scxa na dol bedzie zachwycony...

Skomentuj

dolphin123 to ja Cię proszę... kolega nie pisał na czy słuchał na wieży, po drugie być może u kogoś słuchał mocnych kolumn i może być rozczarowany 22cm głośnikiem :-P
                    Przecież może zastosować większy tym bardziej, że dużej różnicy cenowej nie będzie

Skomentuj

nie no moze ok... tylko pytanie czy bedzie tak samo wysoko sobie radzil jak 22scx na zwrotce do tego zestawu, bo nie wydaje mi sie zeby kolega robil pomiary czy cuś...

Skomentuj

Tak jak pisze dolphin123 , trochę nie ma sensu polecać zestawu, który nie ma zwrotnicy dedykowanej. A co do kolegi FORO1 to mam wrażenie, że z tym 300W to tak trochę wyskoczył jak Filip z cośtam, cośtam. Lepiej polecić koledze coś co jest sprawdzone (choć sam nie słyszałem) czyli 3 way na STX (bo to już chyba "nazwa własna" ); będzie zadowolony i z "głośności" i z jakości :)

Skomentuj

A więc panowie podeszło mi coś takiego:
                          http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic534056.html
                          Koszty i ogólnie, ale mam pytanie czy można jakoś powiększyć obudowę?zależy mi żeby kolumny były duże

Skomentuj

Zamieszczone przez FORO1
                            A więc panowie podeszło mi coś takiego:
                            http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic534056.html
                            :shock: :lol: tyle na ten temat

Skomentuj

Widzę, że "kolega" FORO1 to kolejny dres dla którego waty "grają" :twisted:
                              Następny jego temat będzie nosił tytuł "jaką Unitrę do tych kolumn polecacie?"

przepraszam, wiem pojechałem za mocno, ale nie mogłem się powstrzymać :wink:

Skomentuj

Czaruję...
                              X