Witam ponownie. mialem okazje kupic bardzo niedrogo glosniczki alpharda model lw 80 6,5 cala...
Impedancja [ohm]: 8
Rozmiar głośnika [cale/mm]: 6,5 / 165
Magnes [mm]: 110 x 20
Moc [ Waty Max ]: 80 W
Moc [RMS]: 40 W
Magnes waga [g]: 654
Pasmo przenoszenia [Hz]: 60 / 5000
SPL [dB]: 90
Karkas cewki: Aluminium
Średnica cewki [cale / mm]: 1,5 / 40
X-max [mm]: 3,9
Fs [Hz]: 60
Qts: 0,39
Qms: 1,96
Qes: 0,56
Vas [L]: 9
i moglby mi ktos pomoc w wyliczeniu dobrej skrzynki na to... material hmm... mam plyte wiorowe..;/ niestety... jak sie postaram to moze bedzie mdfik... tylko jaka grubosc i wymiary zewnetrzne...
kolejna wazna kwestia to wysokotonowce...
widac po glosnikach ze nie jest to zadna polka... ale jak dla mnie wystarczy... widze ze qts 0,39 to trzeba bedzie BR robic... mam tez stare kolumienki unitry tez na 16 i syczki... tylko musze obliyczyc objetosc bo nie jestem pewien...moze daloby sie je jakos wykorzystac
wzmacniaczem ktory aktualnie to napedza jest Sony TA-FE700R = 4 kanalówka 100 w maksymalnej 50 rms... wystarczajacy do glosniczkow majacych 40 w rmsu:)
muzyka to glownie rock i moze troszke hip hopu ale to jak jakas depresja delikatna
jestem jeszcze mlody i malodoswiadczony...
jedynym problemem jest uszkodzona kopolka w jednym z glosniczkow:) mianowicie 2 malitkie dziurki... bedzie to mialo jakis duzy wplyw na jakosc?
Impedancja [ohm]: 8
Rozmiar głośnika [cale/mm]: 6,5 / 165
Magnes [mm]: 110 x 20
Moc [ Waty Max ]: 80 W
Moc [RMS]: 40 W
Magnes waga [g]: 654
Pasmo przenoszenia [Hz]: 60 / 5000
SPL [dB]: 90
Karkas cewki: Aluminium
Średnica cewki [cale / mm]: 1,5 / 40
X-max [mm]: 3,9
Fs [Hz]: 60
Qts: 0,39
Qms: 1,96
Qes: 0,56
Vas [L]: 9
i moglby mi ktos pomoc w wyliczeniu dobrej skrzynki na to... material hmm... mam plyte wiorowe..;/ niestety... jak sie postaram to moze bedzie mdfik... tylko jaka grubosc i wymiary zewnetrzne...
kolejna wazna kwestia to wysokotonowce...
widac po glosnikach ze nie jest to zadna polka... ale jak dla mnie wystarczy... widze ze qts 0,39 to trzeba bedzie BR robic... mam tez stare kolumienki unitry tez na 16 i syczki... tylko musze obliyczyc objetosc bo nie jestem pewien...moze daloby sie je jakos wykorzystac
wzmacniaczem ktory aktualnie to napedza jest Sony TA-FE700R = 4 kanalówka 100 w maksymalnej 50 rms... wystarczajacy do glosniczkow majacych 40 w rmsu:)
muzyka to glownie rock i moze troszke hip hopu ale to jak jakas depresja delikatna

jestem jeszcze mlody i malodoswiadczony...
jedynym problemem jest uszkodzona kopolka w jednym z glosniczkow:) mianowicie 2 malitkie dziurki... bedzie to mialo jakis duzy wplyw na jakosc?
Skomentuj