Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośnik do subwoofera

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

to dziwne bo robilem takie samo doswiadczenie tylko podgrzewalem lutownica, noi w szkole mnie ucza i na logike wraz ze wrostem T wzrosnie R...

Skomentuj

gdyby tranzystorowi grzejac sie rosł opór - przepływał by przez niego mniejszy prąd wiec automatycznie mniejsza moc by się wydzielała, wiec mniej by mocy wytrącał więc by się mniej grzał - perpetum mobile?
      z tranzystorem zrobiłem to samo - podgrzałem aż zrobiło się zwarcie czyli 0 ohm.

Skomentuj

rezystancja rośnie wraz z temperaturą w metalach...w półprzewodnikach domieszkowanych (a z takich są budowane tranzystory) jest odwrotnie (choć nie w całym zakresie temperatur), wraz ze wzrostem temp rezystancja maleje...ma to związek z ruchliwością nośników i wytłumaczenie tego nie jest proste i szybkie
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Edit.

Racja - w polprzewodnikach jest odwrotnie.

P.s
          niema to jak sie wykladac na takich podstawach :oops:

Skomentuj

Eee... 0 ohm to najmniejsza rezystancja.
            0 ohm to zwora
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nie na temat...
              Zamieszczone przez Tasior
              P.s
              niema to jak sie wykladac na takich podstawach :oops:
              Zgadzam się, dla tego najtrudniej jest je opanować, i bez nich nie da się iść dalej.
              Dobrze jest je sobie czasem też przypomnieć

Skomentuj

Czaruję...
              X