Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki STX zagra niżej i barwniej od GDN 20/40 8

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki STX zagra niżej i barwniej od GDN 20/40 8

Jaki STX zagra niżej i barwniej od GDN 20/40 8Ω ? Bo mam zamiar zrobić DIY gdyż moje tanie tonsile ZgB na GDN 20/40 grają płasko. Jakie są lepsze firmy produkujące głośniki do DIY od STX/Tonsil ? Coś lepsze o klasę ?

Moze najpierw przeszukaj forum zamiast odrazu zadawac pytania jakie znajdziesz na stronach diyaudio?

Skomentuj

Zamieszczone przez kaensainen
      Jakie są lepsze firmy produkujące głośniki do DIY od STX/Tonsil ? Coś lepsze o klasę ?
      Dayton, Viva, Visaton, Peerless, Beyma, Fountek, Monacor, Fostex, Tangband, Morel.

Brać i przebierać.

Skomentuj

STX/Tonsil ? Coś lepsze o klasę ?
        Nie sugeruj się całymi firmami tylko konkretnymi modelami, STX ma w swojej ofercie naprawdę beznadziejne głośniki, ale co najważniejsze firma się rozwija i wypuściła na rynek już parę dobrych rzeczy. Kolega januss73 podał przykłady marek, gdzie np. Beyma faktycznie robi lepsze głośniki ale z myślą o estradzie.

Bo mam zamiar zrobić DIY gdyż moje tanie tonsile ZgB na GDN 20/40 grają płasko
        Płasko..znaczy się co? Lubisz jakieś sztuczne podbicia?

Skomentuj

kaensainen, od tego starego tonsila prawie kazdy tutaj proponowany zagra lepiej :P
          i nawet nie musi ty byc 8"
          zobacz tonsil GDN 20/80/2 lub GDN 20/100/3
          i STXa GDN 22 SCX

a chcesz tylko zmienic glosnik czy cale kolumny?

Skomentuj

kaensainen, ile masz $$ na ten projekt ?

Skomentuj

Czaruję...
            X