Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki wzmacniacz do sub'a na JBL'u?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki wzmacniacz do sub'a na JBL'u?

Witam. Znajomy chce żebym mu zrobił suba do użytku domowego. Posiada jakiś głośnik JBL'a 12", jeszcze nie wiem dokładnie który ale się dowiem :wink: Poszukuje panela wzmacniającego do niego. Na stronie STX'a znalazłem takie coś:
    http://www.stx.pl/index.php/product/show/id/240
    Używał go może ktoś? W tej cenie można znaleźć coś lepszego?

czy to przypadkiem nie jest konstrukcja irka? wiem ze projektowal cos dla STXa

matronix nie funcjomnuje, irek na rehabilitacji, te "PA" sa nie sprawdzone wiec wielkiego wyboru nie masz :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
      czy to przypadkiem nie jest konstrukcja irka? wiem ze projektowal cos dla STXa
      Tak, to moje dzielo.

Ale co sie stalo z cena kiedys bylo 598zl? Za 347zl to chyba i ja go kupie :)
      To miala byc konstrukcja tania i mocna wiec widac ze sie udalo.

Zamieszczone przez Pawel S.
      matronix nie funcjomnuje, irek na rehabilitacji, te "PA" sa nie sprawdzone wiec wielkiego wyboru nie masz :P
      Ciekawe co sie stalo z matronix-em bo mam wlasnie ocenic ich panel ale jak juz nie zyja to nie bede ich dobijal :)

Wyboru we wzmakach do subow nigdy nie bylo az dziwne ze nikt nie wypelnil tej luki w asortymencie. Mozliwe ze za malo chetnych. Jakbym mial zyc z produkcji paneli do subow to bym zyl o chlebie i wodzie.

Skomentuj

Czyli mówicie że za tą cenę będzie ok? Bo rzeczywiście ciężko nawet na allegro znaleźć coś ciekawego.

Skomentuj

A ta moc 200W jest dla 4 czy 8ohm? Barthez, najpierw dowiedz się co to za głośnik. Ale wstępnie możesz się tym panelem interesować, za tą cene jest ok...

Skomentuj

Mam już ten głośnik u siebie. Jest to JBL 1202D
            http://www.alarmeauto-imobile.ro/images/1202D.jpg
            i powiem że wygląda strasznie tandetnie. Tyle plastiku w głośniku jeszcze nie widziałem. No ale może zagra to jakoś. Słyszał go już ktoś?

Skomentuj

Ten panel bedzie ok dla niego... Ale rzeczywiście brakuje już tylko magnesu z plastiku :???:

Skomentuj

Ok dzięki. A głośnik wygląda mniej więcej tak: membrana z plastiku, nakładka przeciwpyłowa z plastiku, element trzymający magnes i resor wewnętrzny i zaciski przyłączeniowe z plastiku :neutral: , klosz z blachy, magnes o średnicy 12 cm, dobrze że chociaż podwójny i nie wiem czy karkas cewki też nie jest z plastiku, a przy zaciskach dumny napis: "Made in China". i to wszystko za 300 zł. No ale może to tylko pierwsze wrażenie, a dźwięk okaże się hi-endowy :grin:

Skomentuj

Zamieszczone przez Barthez
                  klosz z blachy
                  Chwała bogu...

No ale może to tylko pierwsze wrażenie, a dźwięk okaże się hi-endowy :grin:
                  Wątpie...

Skomentuj

Barthez, taki doświadczony a takie wynalazki kupuje przecież mogłeś za te pieniądze upolować coś naprawdę fajnego i na pewno nie chińskiego.

Skomentuj

Zamieszczone przez toma085
                      Barthez, taki doświadczony a takie wynalazki kupuje przecież mogłeś za te pieniądze upolować coś naprawdę fajnego i na pewno nie chińskiego.
                      Witam. Znajomy chce żebym mu zrobił suba do użytku domowego. Posiada jakiś głośnik JBL'a 12"
                      Czasami warto przeczytać zanim się coś napisze...
                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Dokładnie, ja bym osobiście tego głośnika nie kupił. Ja mam tylko zrobić obudowę i dobrać wzmacniacz. A tu jeszcze porównanie do Mivoca HCM12T.

Skomentuj

Czaruję...
                        X