Witam, przymierzam się do zrobienia lub zakupu jakiegoś diy audio, lecz niepokoi mnie przesterowanie na obecnym zestawie. Kiedy wchodzi dużo niskiego pasma wzmacniacz nie wytrzymuje i są przesterowania. Dzieję się tak już od połowy głośności. Wzmacniacz ma moc 25 W na kanał, a głośniki wymagają najmniej z 50 W. Myślę, że po prostu wzmacniacz jest za słaby. Oczywiście nawet przy tej połowie głośności jest już nie do wytrzymania w pokoju, lecz niektóre kawałki słucha się fajniej jak jest głośniej. Obecne kolumny to fronty z zestawu akira bk 166. Rozmiary głośników to: niskotonowy 25cm, 2x średnio tonowy około 10cm i wysoko tonowy z kopułką.
Na początku chciałem kolumny podłogowe, lecz teraz kiedy brakuje mi mocy będę musiał się przerzucić na skromne monitorki.
zrealizowanych projektów na tym forum jest multum. Prosił bym o podsunięcie mi jakiegoś pomysłu. Najważniejsza dla mnie jest scena i nisko schodzący bas (słucham najczęściej muzyki filmowej z nastawieniem na orkiestrę).
No chyba, że znajdę jakieś mało wymagające podłogówki, które nie zeżrą mi wzmacniacza.
Liczę na wasze odpowiedzi.
pozdrowienia.
Na początku chciałem kolumny podłogowe, lecz teraz kiedy brakuje mi mocy będę musiał się przerzucić na skromne monitorki.
zrealizowanych projektów na tym forum jest multum. Prosił bym o podsunięcie mi jakiegoś pomysłu. Najważniejsza dla mnie jest scena i nisko schodzący bas (słucham najczęściej muzyki filmowej z nastawieniem na orkiestrę).
No chyba, że znajdę jakieś mało wymagające podłogówki, które nie zeżrą mi wzmacniacza.
Liczę na wasze odpowiedzi.
pozdrowienia.
Skomentuj