Witam. Jestem na forum nowy. Właśnie mam zamiar zbudować kolumny podłogowe na głośnikach STX. Obudowy do kolumn mam zamiar zrobić z płyty MDF i będą mieć wymiary: Wysokość-100cm Szerokość-30cm Głębokość-25cm.
Modele głośników chciałem zamontować takie jak:
-Nisko-Tonowy GDN-22-300-8-SW
-Wysoko-Tonowy GDWK-10-200-8-PJ
-Średnio-Tonowy GDM-14-150-8-SCX lub GDM-14-130-8-SC
Kolumny mają grać w pomieszczeniu (salonie) o powierzchni około 30 metrów kwadratowych. Mają grać dosyć głośno bardzo czysto oraz bas ma być niski ale nie dudniący.
Co do zwrotnicy to niestety nie potrafię zrobić sam więc pozostaje mi kupić zrobioną na zamówienie...
Mam kilka pytań:
1. Czy obudowa tzn jej wymiary są odpowiednie do tych głośników?
2. Czy w środku kolumn muszę zrobić przegrodę aby oddzielić głośniki niskotonowe od pozostałych?
3. Czy pod moje wymagania głośniki spełnia swoje zadanie? Jedna kolumna ma mieć dwa głośniki niskotonowe...
4. Ile takie kolumny będą mieć przy zastosowaniu tych głośników watt rms (moc) ?
Modele głośników chciałem zamontować takie jak:
-Nisko-Tonowy GDN-22-300-8-SW
-Wysoko-Tonowy GDWK-10-200-8-PJ
-Średnio-Tonowy GDM-14-150-8-SCX lub GDM-14-130-8-SC
Kolumny mają grać w pomieszczeniu (salonie) o powierzchni około 30 metrów kwadratowych. Mają grać dosyć głośno bardzo czysto oraz bas ma być niski ale nie dudniący.
Co do zwrotnicy to niestety nie potrafię zrobić sam więc pozostaje mi kupić zrobioną na zamówienie...
Mam kilka pytań:
1. Czy obudowa tzn jej wymiary są odpowiednie do tych głośników?
2. Czy w środku kolumn muszę zrobić przegrodę aby oddzielić głośniki niskotonowe od pozostałych?
3. Czy pod moje wymagania głośniki spełnia swoje zadanie? Jedna kolumna ma mieć dwa głośniki niskotonowe...
4. Ile takie kolumny będą mieć przy zastosowaniu tych głośników watt rms (moc) ?
Skomentuj