Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

audio 2.1 na stx

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

audio 2.1 na stx

Witam. Postanowiłem zbudować audio 2.1 do pokoju 25mkw(w przyszłości może 38mkw). Słucham głownie muzyki techno, hip-hop i sporadycznie obejrzę film. :wink:

Myślę nad takim zestawem:
    stx GDN-32-450-8-SC
    2x stx GDM-17-180-8-SC lub 2x GDM-14-150-8-SCX
    2x stx GDWK-10-200-8-PJ

Moje pytania:
    1. Czy te głośniki są dobre, czy znajdę w tej cenie lepsze? GDN nie za mocny trochę?
    2. Jaki wzmacniacz do tego mam na niego 300-400zł. Zdaje sobie z tego sprawę, ze raczej nie kupie gotowego odpowiedniego i nie zajechanego wzmacniacza w tej cenie. Wiec co złożyć?
    3. Ile ten zestaw mocy pochłonie?

Ile masz kasy na same kolumny bo to co podaleś to nic z tego nie będzie ja proponuje 3d na stx scx.

Skomentuj

do każdego zestawu głośników potzrebna jest specjalnie do nich wykonana zwrotnica. Pamiętaj! :wink:

Skomentuj

universal przede wszystkim okresl budzet, bo 2.1 wyjdzie Cie wiecej niz budowa 3droznych na dobrym dole..

Druga sprawa ze wolalbym zrobic 3drogi niz 2.1, bo wg mnie sub zaglusza nieco stereofonie w dolnych partiach.. Co innego aktywne doly gdzie nie ma sumowania sygnalu LiP.

Skomentuj

Cały budżet to ok700zł (nie licząc materiału na kolumny, wkrętów itp.)
          Zwrotnice jasna sprawa, już obadałem co i jak. Takie coś jak tu się zrobi http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=16089 lub coś podobnego. A i jak by panel się robiło do suba to by był aktywny 60-120hz

Co do kolumn to wolałbym 2.1 bo w pokoju mało miejsca, jak bym postawił kolumny 3d to bym szafek nie mógł otwierać albo drzwi :neutral: . A tak sub pod biurko i monitory na meble... No ale radzicie inaczej to proszę trochę rozwinąć co i jak, to zrobi się przemeblowanie. A i jeszcze jedna ważna sprawa mieszkam w bloku wiec nie będę głośno grał, wiec nie wiem czy jest sens szaleć z mocami. Puki co to mam do dyspozycji creative p380 i ze tak powiem głośności starcza tylko ze jakość to porażka(dołu brak i góry także).

Wiec jakie głośniki proponujecie i jaki wzmacniacz do tego? Z reszta sobie poradzę chyba :razz:

Skomentuj

Monitorki na gdn 17 scx i pj
            http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=16314

Skomentuj

Czaruję...
            X