Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki wzmacniacz do 600 zł +-150 zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki wzmacniacz do 600 zł +-150 zł

Witam
    Zastanawiam się nad wymianą wzmacniacza obecnie posiadam Technicsa su-810 :oops: właśnie kończę budować kolumny 3way na STX raczej wszyscy wiedzą jak one wyglądają i mam do wydania jeszcze około 600 zł z oscylacjami do 750 naprawdę maksymalnie to 800 zł ale nie wiem co wybrać a raczej nie chciał bym czegoś w ciemno obstawić i zmarnować kasę więc pytam co wybrać. Muzyka którą słucham to rock ,metal i podobne. Moją uwage przykuły
    wzmacniacze Yamaha ale nie pogardzę innymi. :twisted:
    Może to być amplituner stereo ale myślę że lepiej kupić lepszy wzm niż średni ampli!!??

Z góry dzięki za propozycje i pomoc! :cool:

Nie wiem jaki przedzial 'wiekowy' cie interesuje.
    Ja monotonnie od siebie polecam Harmany z serii PM.

Z twoimi zlotowkami to mozesz smialo wyrwac PM 655 Vxi, badz nawet 665 Vxi.
    Te wzmacniacze to wysokopradowce, mono bloki.
    Potencjometry glosnosci ALPSa. (mozna sobie glosnosc na pilota zrobic samemu :P)
    Pierwszy 2x90W przy 8ohm , drugi ze 2x120 przy 8Ohm.

Sam posiadam 655 Vxi i w sumie nie moge zlego slowa o nim powiedziec.
    Koniec mocy zrealizowany na Toshibach.

Srodek 655Vxi

Fakt ze wzmaki maja 20lat, tak wiec zapomnij np o pilocie.
    Ja u siebie musialem przelaczniki 'przejechac' prepartem do konserwacji (nie pamietam nazwy, takie w sprayu).

Co do nowych H/K to w tej cenie mozna wyrwac H/K HK680, model z pierwszej polowy lat 90 bodajze z pilotem, tez ciekawy sprzecior.
    Niesety jeden z lepszych z lat 90 czyli HK690 (naprawde mocarny) chodzi po 1k okolo.

Co do innych marek sie nie wypowiem, bo nie slyszalem.

Skomentuj

Witam. Jeśli masz do wydania 800 zł a Twoje preferencje muzyczne idą w kierunku rocka to niewątpliwie najlepszym (nie tylko wg mnie) wzmacniaczem będzie Rotel z serii 9xx obojętnie, czy starsza AX/BX czy troszkę nowsza 97x bądź 98x. Wzmacniacze te grają "w twarz" czyli prezentują dźwięk bardzo bezpośrednio i żywiołowo. Na moc owych wzmaków patrz z małym dystansem ale w przeciwnym kierunku niż u pozostałych producentów :wink: Rotel zazwyczaj ZANIŻA moc swoich produktów w specyfikacji technicznej.

Skomentuj

Myślę że konkretnym klockiem który można wyrwać już w tej cenie to YAMAHA AX-900 wulkan mocy i kontroli jeden z lepszych jeśli chodzi o Yamachę

Skomentuj

witam, ja ze swojej strony polece rowniez rotela ! mialem pare wzmacniaczy u siebie jednak tylko rotel zagoscil na dluzej i pozostal ze mna do tej pory. muzyki ktora slucham to tez rock metal itp. Z modeli bym polecil ra-980 badz ra-972 choc ciezko bedzie sie wyrobic w 750 zl .. dlatego spojz na modele "nizsze" .. 971 ktory aktualnie posiadam .. badz cos z ra-960 ..

Wg mnie najlepszy wybor .. z alternatyw to ta yamaszka 900 badz denon z z serii 880, 860, 980 .. 1060 itp .

Skomentuj

Nie wiem czy można coś lepszego kupić od Pioneera A705R - cena na allegro jest naprawdę śmieszna, gdyż ten wzmacniacz powinien kosztować w moich oczach ponad 1000zł. Naprawdę potężny sprzęt.

Skomentuj

Zamieszczone przez KIVLOV
              Nie wiem czy można coś lepszego kupić od Pioneera A705R
              no i właśnie tylko potężny ale przyjemności z jego słuchania zero bas niezbyt głęboki a góra jakaś drażniąca po zmianie na PMA860 zupełnie inne odczucia choć i tak denon jest bardzo klarowny. Dlatego pewnie pionki jak na tak solidne konstrukcje są dość tanie.

Skomentuj

A co myślicie o czymś takim?? Może ktoś z was się z tym spotkał odsłuchał??
                http://www.allegro.pl/item766110054_arcam_alpha_7.html

Skomentuj

Bierz Cambridge audio z serii azur!!!!!

Skomentuj

zobacz aukcje numer 774062016

Skomentuj

daro89, tu można wklejać linki z allegro, to nie elektroda że nic nie można :wink:

Skomentuj

a to przepraszam... z przyzwyczajenia :)
                        oto link : http://allegro.pl/item774062016_deno...ie_okazja.html

Skomentuj

cena wg mnie ogólnie dobra nawet jeśli to by był sam wzmak.... Ale nie wiem czy wzmak jest wart tej ceny bo nie słuchałem(napisałem że cena dobra bo znalazłem drugi taki za 950zl i bez kolumn)

Skomentuj

Polecam tak jak koledzy Rotela.

Skomentuj

Czaruję...
                            X