Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Kolumny 2-drożne] Monitory 2 drożne DIY

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez luleq
    zabiorę się później za jakiś diy wzmak (gainclone pewnie)
    na poczatek nie radze - nie oplaca sie poprostu

dlaczego? komplet części oglądałem ostatnio 60$ + 10$ wysyłka + jakaś obudowa... to masz 210zł + obudowa albo wersja coś tam lepsza 100$ z wysyłką to masz 300zł + obudowa po obecnym kursie... nie słyszałem jeszcze złych opinii o tym wzmacniaczu

gotowy kit brałbym z tej stronki http://www.audiosector.com/

aha - czyli chcesz cos takiego?

dokładnie takie mi się podoba pokombinuję z jakimś projektem i wrzucę tu przed wykonaniem :) po ewentualne ostateczne wskazówki i poprawki

Zamieszczone przez luleq
    obudowa sklejana cała? bez skręcania w ogóle?
    jak widac
    a dlaczego się nie skręca? z ciekawości :)

Zamieszczone przez luleq
    tzn że zmniejszając wysokość i zwiększając głębokość lub szerokość - w ten sposób aby zachować litraż i przenosząc BR do tyłu charakterystyka dźwięku nie ulegnie zmianie?
    brawo
    no ale jest haczyk - taka kolumna nie moze stac blisko sciany
    tego też jestem świadom - czytałem na forum o 50 cm ale na takie małe kolumny 50cm to chyba nawet aż nad to. Myślicie że 30cm wystarczy? Z resztą to nie problem bo później będzie można to wybadać metodą przysuń, odsuń i zobacz jak lepiej :)

Skomentuj

Zamieszczone przez luleq
      komplet części oglądałem ostatnio 60$ + 10$ wysyłka + jakaś obudowa... to masz 210zł + obudowa
      W podobnej cenie to chyba lepiej złożyć Uniampa. Jest to wzmacniacz bardzo dobrej jakości zaprojektowany przez jednego z użytkowników forum (irek). Znajdziesz tutaj kompletny, bardzo dokładnie opisany projekt, razem ze sposobem uruchomienia.
      Dokumentacja http://www.diyaudio.pl/portal.php?show=32
      Uruchomienie http://mariuszelektro.elektroda.eu/uni.html

Płytkę możesz kupic od kogoś z forum (daj ogłoszenie w dziale "ogłoszenia") lub odezwij się do kaman777 on miał złożony do sprzedania w dobrej cenie (juz z radiatorem, dokupujesz tylko trafo) - ale nie wiem czy jeszcze ma.

Skomentuj

Zamieszczone przez luleq
        dlaczego? komplet części oglądałem ostatnio 60$ + 10$ wysyłka + jakaś obudowa... to masz 210zł + obudowa albo wersja coś tam lepsza 100$ z wysyłką to masz 300zł + obudowa po obecnym kursie... nie słyszałem jeszcze złych opinii o tym wzmacniaczu
        bo zle fora czytasz - to jest scalak za 20zl! to nie moze grac tak rewelacyjnie jak to opisuja. a za 200-300zl masz fabryczne uzywane wzmacniacze z pilotem :P
        gainclona bym zrobil sobie ze smieci kosztem nie wiekszym niz 50zl. wiecej on poprostu nie jest wart

Zamieszczone przez luleq
        dokładnie takie mi się podoba pokombinuję z jakimś projektem i wrzucę tu przed wykonaniem po ewentualne ostateczne wskazówki i poprawki
        30x30x17cm
        plyta 18mm
        ale polecam plyte max 16mm i zrobic plytsza. 17x30cm front jest idealny

Zamieszczone przez luleq
        a dlaczego się nie skręca? z ciekawości
        bo nie trzeba. a jak nie trzeba skrecac to po co marnowac kase, czas i sily na szpachlowanie i szlifowanie tego? nie ma wkretow wiec nie ma potrzeby szpachlowania
        skrecam dopiero duze kolumny lub subwoofery - tam sa duze plyty i sie wyginaja wiec wole je skrecic

Zamieszczone przez luleq
        czytałem na forum o 50 cm ale na takie małe kolumny 50cm to chyba nawet aż nad to. Myślicie że 30cm wystarczy?
        tak, ale zrobisz to na sluch

Skomentuj

Czaruję...
        X