Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaka kolumna na głośniki.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaka kolumna na głośniki.

Witam. Jestem nowy na tym forum więc niewiem gdzie dodać ten temat, jeśli zły dział prosze o przeniesienie go. Teraz do mojego pytania. Mam 2 głośniki 300W-wysokotonowy i 100W-średniotonowy. Chciałbym zrobić dla nich kolumne, powiecie mi jakie rozmiary ma mieć ta kolumna żeby dobrze i głośno grała ?? Co musiałbym do tego przygotowć ?? Czy będą potrzebne zwrotnice ??
    :cry: :sad:

Prosze o szybką odpowiedź.
    Didus141

Nie chciał bym tu wyjść na kogoś kto wiele wie o diy bo sam dopiero zacząłem bawić się w diy ale coś mi się wydaje że podałeś tzw "chińską moc " :P bo raczej nie za bardzo wierze że masz głośniki o takiej mocy ale mogę się mylić najlepiej podaj dokładne parametry głośnika może model jak znasz i producenta a tutaj ci pomogą.
    To co ja ci mogę powiedzieć bez głośnika niskotonowego raczej ciężko będzie coś zrobić by "dobrze grało"

Skomentuj

Ten 100W jest z firmy AlphardXE a ten 300W to niewiem
      :cool:

Skomentuj

w diy nie chodzi o moc tylko o jakość.
        przeczuwam że masz chińskie dziadostwo :???:
        nie wiem czyt opłaca się cokolwiek z tego robić.
        a do takich głośników to zwrotka chyba niepotrzebna, a i tak jej nie ma :razz:
        poczytaj, poszukaj, poglądaj wszystko co jet na tym forum, a dowiesz się więcej i sam sobie na to pytanie odpowiesz.

Skomentuj

jak masz takie coś pisać to wogule niepisz tylko posty nabijasz :mad:

Skomentuj

didsu141, kolega odpowiedział bardzo dobrze, poza tym jakie ma znaczenie kto ma ile postów? Forum jest od tego żeby się na niem wypowiadać/dzielić się doświadczeniami/pomagać innym... Na lepszą odpowiedź niż udzielił yxzabc bym na Twoim miejscu nie liczył...

Skomentuj

Zamieszczone przez didsu141
              jak masz takie coś pisać to wogule niepisz tylko posty nabijasz :mad:
              to raczej ty jak masz tak pisac to nie pisz...tylko pierw poczytaj
              Na tym forum na 100% delikatnie ci kazdy odradzi twoj plan, idz na elke, tam zrobisz skrzynke, nie wazne jak kijowa a i tak beda sie tym zachwycac
              pzdr

Skomentuj

didsu141, pokaz fotki tych glosnikow - musimy wiedziec co to jest zeby sprobowac doradzic.
                sprobowac bo z byle czego nie zawsze da sie zbudowac kolumne

a ile masz kasy na to?

Skomentuj

Zamieszczone przez didsu141
                  jak masz takie coś pisać to wogule niepisz tylko posty nabijasz
                  ja nie wiem co ty chcesz wogóle, normalnie na poziomie Ci odpowiadam, i mówie jak jest a a Ty .... :???:

Skomentuj

Czaruję...
                  X