Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dwa suby do domu i na stancję

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dwa suby do domu i na stancję

Witam... więc tak pewnie wjedziecie mi czemu chce BP ale jest jeden poważny powód-mój 1,5roczny chrześniak który demoluje wszystko po drodze i jedynie głośnik w BP przeżyje bo nie będzie go widać...

A więc trzeba mi dwóch subów, a dokładniej pomysłów na nie, jeden do pokoju pod tv-wzmacniacz TDA7294 z filtrem DP, drugi do TDA 2050 z tranzystorami-ok 50w/4 om...

Mam dobre doświadczenie ze ARN 226 ale niestety chrześniak wykończył już je swoimi diabolicznymi łapkami... Co proponujecie?
    Bo ARN raczej do BP się nie nada, budżet-ok 100zł na jeden przetwornik...

a glosnik w ziemie albo poprostu metalowa maskownica?

Skomentuj

gdn 22scx.... Daj mu jakąś osłonę i po sprawie

Skomentuj

no to postaw suba na stopkach i glosnik przykrec od dolu:)

Skomentuj

Już myślałem o tym ale z jego siłą to odwrócenie to nie problem chyba żeby ważyło to z 50kg...Dlatego też chce spróbować BP, fora audio obserwuje od ponad roku, sporo czytam i wreszcie chciałbym zrobić coś ambitniejszego...

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic386573.html może coś w ten deseń?

Skomentuj

songo zoltrix, jak nie musisz to nie rob takiej obudwy - monotonny basik z tego sie wydobywa. do samochodu jeszcze jakos ujdzie ale ja bym odpuscil...

jak chcesz to mam schemat tonsila SUB-SAT 1.1 (2xGDN 13/50/1)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
              songo zoltrix, jak nie musisz to nie rob takiej obudwy - monotonny basik z tego sie wydobywa. do samochodu jeszcze jakos ujdzie ale ja bym odpuscil...

jak chcesz to mam schemat tonsila SUB-SAT 1.1 (2xGDN 13/50/1)
              Jak możesz podeślij na wyrokulicy_1987@o2.pl to obaczę co to jest...

Skomentuj

schemat robilem juz dawno i nie spisalem schematu zwrotnicy
                musialbym znwu suba rozkrecic i pomierzyc cewki...

Skomentuj

Moze zwiaz chrzesniakowi diaboliczne łapki :))))

A tak na powaznie to sub wazacy ok 15 kilo, i dziecko 1,5 roczne, to nie za duzo dla niego zeby mogl przestawiac mebel ? :)))

Ja w tym wieku to chyba ledwo trzymalem wiaderko z piaskiem w piaskownicy

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                    schemat robilem juz dawno i nie spisalem schematu zwrotnicy
                    tam była zwrotnica???? :shock: kumpel niedawno kupił i jak rozebraliśmy to nie ma tam zwrotnicy

Skomentuj

Zamieszczone przez yxzabc
                      tam była zwrotnica????
                      tak. to byl zestaw 2.2 w komplecie z SAT50 (czy jak to sie teraz nazywa)
                      i tam jest pelna pasywna zwrotnica

Skomentuj

Pawel S., a czy można zrobić takiego suba żeby był aktywny, taki sam system tylko ze wzmacniaczem, tylko żeby on grał innym monitorkami podpiętmi do wzmacniacza?

Skomentuj

yxzabc, tak, mozna. wtedy bedzie to prawdziwy sub bo w oryginalnej konfiguracji jest to w prakyce zestaw 3 drozny rozbity na 2 czesci

ten sub oplaca sie robic jak chcesz cos malego co mozna latwo napedzic (np nieuzywany stary wzmacniacz stereo)
                          no i trzebaby wybrac inne glosniki bo oryginalne sa juz raczej nie osigalne :???:

bo jakbys chcial pasywke jakas to mam ARN 200-09 z wiezy schneider'a

Skomentuj

Pawel S., mam 5 sztuk tych głośników tylko że do regenerazji i szukam pankowego mzawieszenia, jak nie znajde to dam chyba gumowe

Skomentuj

Czaruję...
                            X