Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tani zestaw 2 drożny?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tani zestaw 2 drożny?

Cześć

Zaczynam przygodę z DIY i chciałbym złożyć swój pierwszy zestaw. Myślałem o jakimś 2 drożnym. Zależy mi na wyraźnej średnicy i miękich wysokich ( nie lubie jak wysokie tony są metaliczne). Mam obecnie zestaw 5.1 jamo i muzyki słuchac się nie da (wysokie charczą metalem :wink: Na basie szczególnie mi nie zależy bo mam suba. Tak więc wyraźna (szeroka) średnica i miłe (miękkie) wysokie tony. Paczki zrobie sam, czytałem trochę na forum więc sobie poradze. Na głośniki chcę wydać tak do 1500 zł. Macie jakieś propozycje?

przejrzyj moze cos Ci wpadnie w oko:)
    http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=14079
    szczegolnie konstrukcje zaph`a i troels`a:)

Skomentuj

2 x Tonsil gdn 13/50/9 + morel mtd 29 (kolumny borysa 6)

Skomentuj

za ta kase mozna kupic dobry zestaw na seasach i w ta strone bym poszedl... np 27TDFC i CA18RNX bajka:)

Skomentuj

Lub 27TDFC + ER18RNX :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Blitzer
            Lub 27TDFC + ER18RNX :)
            27tbfc/g :mrgreen:

Skomentuj

Kwestia gustu, oba sa fajne:)
              Ja wybralem TDFC tylko ze wzgledu na wyglad :grin:

Skomentuj

No więc chyba pójdę w seasy. Coś ze strony Zapha - muszę jeszcze pomyśleć. Sporo linków daliście jest co czytać i przeglądać. Spory wybór i to większość sprawdzone gotowe konstrukcje. Nawet nie myślałem, że tyle tego jest. Tak się zastanawiam, po co ludzie w ogóle kupują od jakiś firm kolumny... Chyba lubią się nudzić, zamiast bawić

Skomentuj

Ja bardziej polecam 27tbfcg niż 27tdfc chociażby dlatego że ma więcej opinii w internecie (oczywiście pozytywnych) i potem będzie można łatwiej/drożej sprzedać kolumnę :mrgreen:

Skomentuj

Czaruję...
                  X